Festivala Terraneo ove godine neće biti

Foto: Facebook

IAKO se neko vrijeme nagađalo hoće li festival Terraneo ove godine biti održan, napokon je stigla i službena potvrda.

Terraneo se ove godine neće održati, a to je potvrdio glasnogovornik Luka Pavić u priopćenju koje je poslao uredništvu portala Muzika.hr.

"Zaključno s trećim izdanjem Terraneo festivala, 2013. godine, na prostoru bivše vojarne Bribirskih Knezova, organizacija festivala odlučila je donekle promijeniti festivalski koncept te već mjesecima blisko surađuje s gradom Šibenikom u traženju nove adekvatne festivalske lokacije, pogodne za daljnji razvoj i novu viziju Terranea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, unatoč svim dosad uloženim zajedničkim naporima, nova lokacija nije pronađena na vrijeme koje bi nam dozvolilo organizaciju pravog izdanja Terraneo festivala 2014.

Ovu godinu tako možemo opisati kao prelazno razdoblje za Terraneo, u kojem ćemo postaviti novi festivalski koncept i u suradnji s Gradom osigurati temelje za uspješnu budućnost našeg festivala na području Šibenika.

Terraneo će se tako u formi višednevnog festivala nastaviti od 2015., dok za proljeće i ljeto ove godine u Šibeniku pripremamo seriju pojedinačnih glazbenih događanja pod Terraneo imenom.

Svjesni značenja ovog projekta za cijelu regiju, nećemo dozvoliti da ljeto u Šibeniku prođe bez dobre i pozitivne Terraneo energije, a konkretne informacije o lokacijama i sadržaju ovogodišnjih Terraneo događanja i koncerata objavit ćemo uskoro. Zahvaljujemo na strpljenju."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara