Finski aerodrom prvi u Europi uveo kapsule za spavanje

Finski aerodrom prvi u Europi uveo kapsule za spavanje

Foto: Finavia

PUTNICI finskog avioprijevoznika Finavije odsad mogu odmoriti u posebnim "GoSleep" kapsulama, koje im nude privatnost čak i za najvećih gužvi u zračnoj luci u Helsinkiju. To je prva zračna luka u Europi koja je ponudila ovakvu uslugu.

Stranica Sleepinginairports.com 2014. godine ocijenila je ovaj aerodrom kao onaj na kojem se putnici mogu najkvalitetnije odmoriti između letova, a "GoSleep" kapsule novi su dodatak ponudi inovativnog aerodroma.

"Želimo putnicima ponuditi putovanje bez stresa i san između letova. Kroz naš aerodrom prođu brojni putnici koji nisu spavali cijeli dan ili pate od jet laga. Mislim da će vladati potražnja za ovim kapsulama", rekao je Heikki Koski, potpredsjednik Finavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"GoSleep" kapsule su finska inovacija, koja omogućava putnicima mir i privatnost na aerodromu. Riječ je o ergonomskom sjedalu, koje se lako pretvara u krevet, u kojem se putnici odmaraju bez opasnosti da će ih probuditi prolaznici i buka.

Osim toga, ispod njega možete odložiti ručnu prtljagu i potegnuti povlaku koja će vas štiti od svjetla i buke. Sjedalo ima i utičnicu za punjenje mobitela i laptopa.

Kapsule za spavanje postavljene su sredinom veljače, a reakcije putnika su ohrabrujuće. Ukupno ih je postavljeno 19, a uz njih dolaze i jastuci i deke.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara