Fotka koja je obišla svijet: Beskućnik čizme sakrio jer strahuje za život, a želi "dio kolača" zbog pojavljivanja u medijima

Fotka koja je obišla svijet: Beskućnik čizme sakrio jer strahuje za život, a želi "dio kolača" zbog pojavljivanja u medijima

Foto: Facebook

PRIJE nekoliko dana svijet je obišla fotografija koja prikazuje policajca kako beskućniku poklanja čizme.

Nakon što se pojavila na Facebooku, fotka je postala pravi hit na internetu, policajac Larry DePrimo dao je intervjue za nekoliko svjetskih medija, a nedavno je otkriven i identitet beskućnika: njegovo je ime Jeffrey Hillman, a njegova obitelj nije imala pojma da on nema dom i da živi na ulici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su tek iz medija saznali da je muškarac koji se posljednjih nekoliko dana pojavljuje na svim naslovnicama njihov rođak. Jeremyjev brat Kirk bio je u potpunom šoku kad je na naslovnici NY Posta vidio svog brata, to ga je ostavilo bez teksta: "Od posljednjeg puta kad smo se s njim čuli prošla je gotovo godina dana. Bilo je to na prošlu Novu godinu. Jednom godišnje nazvao bi nas da nam javi da je s njim sve u redu", izjavila je Tish Hillman, Kirkova supruga.

Kako je Jeffery ostao bez kuće i posla ostaje nepoznanica, ali njegova je obitelj poručila da je on u njihovom domu uvijek dobrodošao. Otkad se njegov identitet saznao, dao je i kratki intervju za New York Times gdje je priznao da ne nosi obuću koju je dobio na dar jer se boji da bi ona mogla biti ukradena te da bi čak mogao zbog "skupih" čizama biti i ubijen: "Čizme su skrivene. Vrijede mnogo novca. Mogao bih izgubiti život".

Ipak, zahvalan je policajcu što je učinio to za njega: "Volio bih da je više takvih ljudi na svijetu", izjavio je, ali i dodao da bi on sam trebao na neki način profitirati od te fotografije: "Stavili su me na YouTube, stavili su me svugdje bez dozvole. A što ja od toga dobivam? Ovo je obišlo cijeli svijet i ja želim dio kolača".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara