Fotograf snimio jezero koje životinje pretvara u kamene skulpture

Foto: NickBrandt.com

FOTOGRAF Nick Brandt na svojoj je službenoj stranici objavio fotografije nastale na jezeru Natron u Tanzaniji koje, tvrde neki, u kamen pretvara sve životinje koje ga dodirnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, riječ je o fenomenu izazvanom visokom PH vrijednosti (između 9 i 10.5, ovisno o padalinama), što jezero čini lužnatim i omogućava uginulim životinjama da ostanu očuvane što im daje pomalo morbidan izgled koji je fotografu zapeo za oko.

"Slučajno sam naišao na stvorenja koje je voda izbacila na obalu jezera. Nisam siguran kako su uginule, ali čini se da ih je privukla reflektirajuća površina jezera, pa kao što se ptice zalijeću u staklo prozora, tako se i ove ptice zalijeću u jezero. Voda sadrži visoku koncentraciju sode i soli, pa je čak i tinta s kutije mojih filmskih vrpci nestala za nekoliko sekundi. Soda i sol dovode i do ove kalcifikacije zbog čega su životinje savršeno očuvane", napisao je Brandt koji će fotografije objaviti u svojoj novoj knjizi "Across the Ravaged Land".

"Našao sam ih na obali i postavio ih u različite pozicije kako bi izgledale kao da su žive. Reanimirane, ponovno žive nakon smrti", zaključio je Brandt.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara