Fotografija koja je obišla svijet i mnogima "vratila vjeru u čovječanstvo"

Fotografija koja je obišla svijet i mnogima "vratila vjeru u čovječanstvo"

Foto: Facebook

OSCAR "ISAAC" THEIL nije ni sanjao da će zbog nečega što je njemu sasvim normalno postati internetska senzacija.

Ovaj 65-godišnjak, ortodoksni židov, putovao je prošlog četvrtka podzemnom željeznicom u Brooklynu kad je nepoznati Afroamerikanac zaspao na njegovom ramenu te ostao tako više od pola sata, piše New York Daily News.

Još je jednog putnika začudio ovaj prizor stoga je upitao Theila želi li da mu pomogne maknuti neznanca s njegovog ramena, na što mu je ovaj odgovorio: "Imao je naporan dan, pustite ga da spava. Svi smo nekad našli u njegovoj situaciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći je pak putnik svojim mobitelom uslikao "neobičan" prizor, a fotografija je zatim krenula na put oko svijeta po društvenim mrežama. Na Facebooku je skupila preko milijun i tristo tisuća lajkova, a ništa manje nije popularna i na ostalim mrežama.

Theil je začuđen pažnjom koja se pridaje ovom događaju. Nekoliko sati nakon što je fotografija objavljena, nazvala ga je sestra i rekla mu kako je veoma ponosna na njega, a uskoro je dobio pozive i od rodbine koja živi u Izraelu.

"Samo sam ostao miran kako bi on mogao spavati", Theil je pokušao umanjiti izuzetnu dobrotu koju mu mnogi pridaju kao atribut."Nije bilo lako jer je nevjerojatno težak", našalio se.

Mnogi su na raznim internetskim stranicama komentirali kako na fotografiji "ne vide židova i crnca, već dvoje ljudi", a jedan je korisnik Facebooka komentirao kako "još uvijek postoji nada za čovječanstvo"; taj je komentar sakupio preko 13 i pol tisuća lajkova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara