Fotografija koja je postala hit "nije tako dirljiva kao što se čini"

Fotografija koja je postala hit "nije tako dirljiva kao što se čini"

Foto: Twitter

FOTOGRAFIJA dvojice dječaka Harsha i Aymena retweetana je nebrojeno puta i postala je pravi hit na Twitteru.

Ljudi koji su je objavljivali uz nju šalju poruku nade za mir na Bliskom istoku, ali, čini se da iza nje ipak postoji pozadina koju su "miroljubivi" Amerikanci propustili primijetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, prema pisanju BuzzFeeda, dječaci su se susreli za vrijeme prosvjeda na Times Squareu u New Yorku 17. srpnja. Ali, židovski dječak pripada skupini ultraortodoksnih Židova koji vjeruju da je stvaranje Izraela "bezboštvo" ili "krivovjerje" i koji se na prosvjedima protiv Izraela pojavljuju godinama.

Fotka je snimljena na prosvjedima koje su organizirale palestinske koalicije, ali među prosvjednicima se ponovo pojavila skupina Neturei Karta, spomenuti kontroverzni židovski ogranak koji želi "brisanje Izraela s karte svijeta" jer je "Židovima zabranjeno da imaju svoju državu prije dolaska židovskog Mesije".

Kako god bilo, fotografija se još uvijek širi: s jedne strane dijele ju oni koji uz nju pišu poruke poput "Ovo je budućnost", a s druge strane oni koji pišu "Ovo nije dirljivo kao što se čini. Dijete s desne strane stoji ispred NK-ovog natpisa. Proguglajte ih, potpuni luđaci".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara