Fresh Island - festival koji je ušao na mala vrata i osvojio Europu

Foto: Press

ZAVRŠILO je treće izdanje hrvatskog FRESH ISLAND Festivala kojeg je u 3 dana i 3 noći posjetilo preko 20 000 gostiju iz preko 40 zemalja.

FRESH ISLAND FESTIVAL u samo tri godine održavanja pozicionirao se kao jedan od najbitnijih ljetnih događaja u Europi čemu svjedoče mnogobrojna svrstavanja stranih medija u "Top 10 najboljih europskih festivala" gdje mu društvo prave velikani poput Exita, Szigeta, TomorrowLanda ili Ultra festivala. 

Oni su mali ali su veliki

Ovogodišnje, treće po redu izdanje opravdalo je tu titulu s rasprodanim koncertima glazbenih rap zvijezdi Rick Rossa, Method Mana & Redmana te Mobb Deepa. Prepuni klubovi, Aquarius, Papaya i Kalypso, domaćini festivala, razgalili su svakog izvođača koji je stupio na pozornicu, a euforična atmosfera nije skidala osmjehe kod publike. Rick Ross je ispijao skupocjene šampanjce s publikom, Method Man & Redman izveli su "stage diving" koliko nisu u cijeloj karijeri. Ponesen atmosferom koja je vladala za vrijeme festivala, britanska BBC radio legenda Tim Westwood ušao je u publiku te u prvim redovima s najvećim fanovima uživao u koncertu Rick Rossa. Pri tome, od turneje umornom super staru Rick Rossu vratio se osmijeh na lice, te je na Fresh island Festivalu izveo svoj možda najbolji live show ovog ljeta. Problemi nastali otkazivanjem DMX-a, riješeni su još boljom zamjenom, kultnom grupom Mobb Deep koji su na zadnji dan festivala iscijedili posljednji atom snage iz svih prisutnih.

Osim glavnih pozornica, festival su dodatno začinili i Boat Partyji koji su se u ritmu hip hopa predvođeni najboljim europskim dj crewovima njihali na pučini uz zalazak sunca. Za sve VIP goste organiziran je i Pool Party na bazenima hotela Luna koji je okupio samu elitu festivala na kojem se i sam Redman došao zabaviti. Kažu da spontanost daje uvijek najbolje, a tako je bilo i s jedan dan unaprijed najavljenim, spontanim 0 Day Welcome Partyjem, na kojeg su organizatori pozvali sve dj crewove da svoje vještine pokažu u freestyle i back 2 back svirci bez unaprijed zadanog rasporeda što je rezultiralo erupcijom plesa, zabave na podiju Kalypsa ali i tulumom na samoj pozornici. Najveće dnevno iznenađenje svakako je bio nastup čeških i slovačkih rapera Kontrafakt, H16, Dj Wich, Majk Spirit i gostiju koji su pred prepunim Aquariusom napravili najbolji After Beach Party Festivala. Vrijedno je spomenuti i nastupe elite plesača svjetskog kredibiliteta koji su u Novalji doputovali zbog prvog hrvatskog plesnog kampa Adria Dance Camp, a svoje su slobodno vrijeme između radionica provodili na pozornicama festivala gdje su svojim akrobatskim pokretima zaustavljali dah publike. Tako je plesnim nastupima te prikazivanjem filmića na video pozornici kluba Aquarius odana i počast najvećoj domaćoj breakdance legendi, Goranu Kolareku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Festival je u tjedan dana u potpunosti promijenio sliku Novalje i Paga, partijanere su zamijenili raperi iz cijelog svijeta, svih rasa i nacionalnosti, koji su svojom modnom ikonografijom plijenili poglede svakog prolaznika. Bila je to sasvim nova Novalja koja je otvorila vrata hip hop svijetu, pa tako su se iz kafića, automobila i apartmana mogli čuti samo hip hop ritmovi. Svi su oni na tjedan dana živjeli svoj Fresh Island.

Prvi europski hip hop festival na plaži posjetilo je preko 20 000 fanova iz čitavog svijeta dok ga je pratilo 120 akreditiranih medija koji su svakodnevno izvještavali ne samo o festivalu nego i prekrasnoj destinaciji koju su tek otkrili. Organizatori okupani uspjehom i odličnim reakcijama nakon festivala već sada najavljuju kvalitetnije, veće i sadržajnije festivalsko izdanje u 2015. godini te se nadaju ispuniti sada već velika očekivanja publike.

Želite li saznati kakva je atmosfera vladala FRESH ISLAND FESTIVALOM? Pogledajte naše prve službene video materijale. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara