Frljić: Ovo je pokušaj državnog udara; Alić: Hrvatskom krvlju će se opet natapati Trg sv. Marka

Frljić: Ovo je pokušaj državnog udara; Alić: Hrvatskom krvlju će se opet natapati Trg sv. Marka

Foto: Facebook/YouTube/PR

ZBIVANJA na Markovu trgu nisu mogla proći bez komentara osoba iz javnog života.

Među prvima se oglasio Božidar Alić čiji su stavovi odavno poznati, a svoj je ekstremizam sad još jednom potvrdio na Facebooku gdje je napisao: "HRVATSKOM KRVLJU ĆE SE OPET NATAPATI TRG SV. MARKA".

S druge strane, svoje mišljenje iznijela je i Nikolina Ristović (bivša Pišek), koja je na svojem fan pageu napisala: "Tko je ovdje na ovoj slici branitelj..? I od koga koga brani..?

Ima li se sto dodati na ovo...?

Posted by Nikolina Pisek on Friday, May 29, 2015

Bezobrazno je da grupa ljudi misli da ima apriori pravo da razgovara direktno s premijerom, prije svih onih ostalih obespravljenih, osiromašenih, sa propalim tvrtkama i gladnom djecom po kućama. O bezobrazluku premijera Milanovica se mogu pisati eseji, minimum kućnog odgoja (da ne pričam o poslovnoj ili političkoj etiketi) nalaže mu da digne j...nu slušalicu kada ga zove PREDSJEDNICA države.
Toliko zaposlen nije, nismo imali prilike vidjeti da se bas naradio...
A budući da Hrvatska NIJE napadnuta, onda su ovi koji po novom stanuju u crkvi - bivši branitelji".

Anica Kovač od početka je podržavala prosvjed u Savskoj, a podržava i dolazak branitelja na Trg svetog Marka. Žestoko osuđuje sinoćnju akciju interventne policije i današnje događaje na Gornjem gradu.

"Mislim da je ovo što se događa na Markovom trgu čista sramota. Sve ostalo što mislim o prosvjedu već se zna", rekla je za Index.

Intendant HNK Ivan pl. Zajc Oliver Frljić ima posve drugačiji stav. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira kako će se cijela stvar završiti, ovo ne mogu drugačije označiti nego kao pokušaj državnog udara. Sramota je da državne institucije ne rade svoj posao i da zaduženi za to ne provode zakon. Sramotna je i ova vlada koja još uvijek pristaje na bilo kakav razgovor s onima koji već mjesecima teroriziraju hrvatsko društvo. Ne znam što misle oni koji su danas i jučer na Markovom trgu - da su se sudjelovanjem u ratu izuzeli od zakona koji za nas obične smrtnike vrijede? O tome da HDZ stoji iza ovog najnovijeg događanja naroda bespredmetno je i razgovarati. To se vidi iz aviona", rekao nam je Frljić.

Srđan Ćuk poznatiji kao General Woo rekao nam je da je njegov komentar na aktualna događanja sažet u pjesmi "Nikad neće biti bolje", koju je napisao prije četiri godine.

"Zemlja mrtvih velikana, ulaz zapadnog Balkana
zakržljalo drvo s hrpom nezdravih grana
manje vrlina od mana, od klana pa do klana
dok mi sjebavamo sebe, svi nas jebu sa svih strana...
A ovo kafanska je nacija, mržnje, frustracija
sitnih provokacija i prodanih demonstracija
ljevica i nacija, političkih deložacija
propalih sanacija, ne postoji tu garancija", stihovi su te pjesme.

Voditeljica Karmela Vukov Colić prokomentirala je činjenicu da je Crkva sv. Marka otvorila svoja vrata i izvan vremena služenja mise.

 "Crkva je noćas otvorila vrata potrebitima. Super!  Veselim se zimskim mjesecima u kojima će beskućnici moći prespavati na klupama Crkve sv. Marka na čijim će ih vratima dočekivati Stojić i Mandurić sa šalicama vrućeg čaja. Opravdano vjerujem da će im i Anica Kovač poslati koji sendvič. Ne treba janjetina... I sendvič im je gozba... Oni ionako, osim golih života, ništa drugo ni nemaju...", poručila je na Facebooku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara