Gdje je nestala čarolija? Stara fotografija Cvjetnog trga postala hit na Facebooku

Foto: Facebook, Hoto

SJEĆATE li se kako je zagrebački trg Petra Preradovića, poznatiji kao Cvjetni, izgledao prije svih intervencija koje su ga zadesile u posljednjih nekoliko godina?

Ako ste premladi, pamćenje najbolje ne služi ili jednostavno volite putovati u prošlost, vjerojatno ćete s veseljem dočekati fotografiju koja je danas objavljena na Facebook stranici Zakaj volim Zagreb. Autor joj je, nažalost, nepoznat, a kako doznajemo od korisnika koji ju je pronašao, već neko vrijeme kruži društvenim mrežama.

I pritom izaziva brojne reakcije. Otkad je na ovoj grupi objavljena, prikupila je velik broj "lajkova" i "šerova", a Zagrepčani su u komentarima jasno dali do znanja koji im je izgled trga u centru grada bio draži. Fotografija, je, razumljivo, probudila brojne uspomene pa neki od "nostalgičara" pišu: "Koja razlika...Nekad je Cvjetni imao dušu...", "Gladiole, špine, gerberi, prekrasna seljačka torba, zlatno lišće, sve nekako prirodno, na svom mjestu. Tempi passati" ili "Nestade sve te čarolije...".

Samo je jedna fotografija bila dovoljna za pravo malo putovanje u prošla vremena, a kako biste se uvjerili da je promjena uistinu velika - ovo je "Cvjetnjak" danas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara