Gdje su danas zvijezde kultnih "Ratnika podzemlja"?

Foto: Press/JLP

PROŠLE su 34 godine otkada se u kinima pojavio jedan od kultnih filmova na kojem su odrasle generacije. Riječ je o filmu "Ratnici podzemlja" Waltera Hilla.

U filmu koji se u kinima prvi puta pojavio 1979., pojavili su se uglavnom nepoznati glumci od kojih su neki nastavili filmsku karijeru, ali mnogi su i danas nepoznati. Iako bi iz današnje perspektive film mogao izgledati loše, mnogi ga se rado sjećaju.


Bilo kako bilo, IFC odlučio je odati počast glumačkoj postavi legendarnog filma i istražiti gdje su danas i čime se bave.

1. Michael Beck (Swan)Iako su mu mnogi predviđali sjajnu karijeru, ista se brzo svela na pojavljivanje u brojnim televizijskim serijama, a posljednju ulogu imao je gostujući u epizodi serije "JAG" još 2005.
2. James Remar (Ajax)Glumac James Remar danas je jedan od najpopularniji "ratnika", a posljednji veliki projekt u kojem se pojavio bio je "Django Unchained" Quentina Tarantina. Naravno, valja spomenuti i njegovu ulogu u popularnoj seriji "Dexter".3. David Patrick Kelly (Luther)Nakon pojavljivanja u "Ratnicima podzemlja", Kelly je bio osuđen na uloge negativaca u osamdesetima. Nakon toga, uglavnom se pojavljivao u serijama, a jedna od njih je i "Bored to Death". Uz sve to, mnogi ga znaju i kao glazbenika.4. Mercedes Ruehl (Policajka)Mercedes Ruehl tijekom osamdesetih i devedesetih imala je solidnu karijeru koja je kulminirala kada je osvojila Oscara za "Kralja ribara", ali nakon toga pojavljivala se uglavnom u televizijskim filmovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


5. Roger Hill (Cyrus)Nekadašnji vođa svih bandi danas radi u jednoj knjižnici na Manhattanu. Nakon što je Take Two 2006. napravio video igru prema filmu, Hill ih je tužio zbog korištenja njegova glasa i sličnosti s njegovim likom.6. Lynne Thigpen (DJ)Iako je u filmu nikada u potpunosti ne vidimo, Thigpen je jedna od najprepoznatljivijih glumica iz filma. Njezin posljednji veliki projekt bio je u filmu Adama Sandlera "Anger Management".7.Dorsey Wright (Cleon)Wright se prestao baviti glumom nedugo nakon što je snimio "Ratnike podzemlja", ali nedavno je izašao iz mirovine kako bi se pojavio u filmu "Vamp Bikers".8. David Harris (Cochise)Nakon "Ratnika" Harris se uglavnom pojavljivao u televizijskim projektima. Posljednje "ukazanje" bilo je u seriji "Zakon i red".

9. Walter Hill (redatelj)Walter Hill kultni je redatelj u čijem opusu možemo pronaći niz filmskih klasika. Nakon dulje pauze, vratio se u kina filmom "Bullet in the Head" u kojem se pojavio Sylvester Stallone. Iako nije pun zaradio na kino blagajnama, neki fanovi smatraju kako je riječ o solidnom akcijskom filmu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara