George R. R. Martin: Neki fanovi su već pogodili moj "tajni završetak"

Foto: Guliver/Getty Images

ISTINSKI fanovi "Igre prijestolja" i oni koji prate popularnu seriju knjiga Georgea R. R. Martina "Pjesma leda i vatre", znaju da je autor isplanirao "tajni" završetak sage i da isti smatra "apsolutno zadovoljavajućim".

No, Martin je na Edinburgh International Literary Festivalu gdje je nedavno gostovao, otkrio i da su neki fanovi pogodili kako će njegova fantasy saga završiti.

Naime, ni "The Winds of Winter" ni "A Dream of Spring" još uvijek nemaju zacrtan datum izlaska, ali Martin već sad zna koji će likovi preživjeti, a koji umrijeti do kraja priče.

"Hrvao sam se s činjenicom da su neki fanovi pogodili kako će sve završiti jer zaista ih želim iznenaditi. Kao čitatelj, mrzim predvidljivu fikciju i predvidljivu fikciju nemam namjeru stvarati. Želim iznenaditi i oduševiti čitatelje i odvesti ih tamo gdje ne očekuju. No, barem dva ili tri čitatelja registrirala su skrivene i diskretne tragove koje sam ostavio u prethodnim knjigama i došli do pravih zaključaka. Što mi je činiti? Hoću li sve promijeniti? Ne mogu to učiniti pa ću nastaviti onako kako sam zamislio. Na sreću, stotine tisuća fanova bit će iznenađeno završetkom", rekao je Martin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara