Giving Pledge postao internacionalan: I osnivač Virgina darovat će pola svog bogatstva!

Giving Pledge postao internacionalan: I osnivač Virgina darovat će pola svog bogatstva!

Foto: JLP

RICHARD BRANSON, osnivač glazbenog giganta Virgin Group i njegova supruga Joan, među prvim su milijarderima izvan SAD-a koji su odlučili pola svojeg bogatstva darovati u dobrotvorne svrhe putem organizacije Giving Pledge.

Nju su 2010. godine osnovali Warren Buffett te Bill i Melinda Gates, a omogućava bogatim ljudima bolju kontrolu nad doniranim sredstvima, prenosi Huffington Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početku su u organizaciji bili samo američki milijarderi jer, kako je Buffett izjavio za Forbes, "imaju pune ruke posla u SAD-u". Otvaranje u internacionalnom smjeru nije bio lak korak: Gates i Buffett održavali su sastanke s bogatašima iz Kine ili Saudijske Arabije te pritom nailazili na kulturološke barijere kao što je primjerice snažna želja da se očuva bogatstvo koje je u nekim obiteljima stoljećima.

Ali, razlike su prevladane pa su se i izvan Amerike pronašli oni koji su voljni svoj imetak podijeliti s drugima, a među njima i Branson: "Kao mladić nije mi cilj bio novac. Cilj mi je bio stvoriti nešto na što ću biti ponosan i što će biti bitno", napisao je u svojem pristupnom pismu.

Među članovima Pledgea o rujna prošle godine nalaze se, primjerice, i Mark Zuckerberg i njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara