Glavobolje, povraćanje i vrtoglavice: Od iOS-a 7 ljudima je doslovno muka

Foto: Apple

NEKE su inovacije u novom operativnom sustavu na iPhoneovima i iPadovima korisnicima prouzročile probleme koje nitko nije očekivao.

U pitanju su zumiranje ikona aplikacija i tzv. "parallax effect" zbog kojeg će vam učiniti da ikone "plutaju na ekranu", koje korisnicima zadaju glavobolje i mučnine, a o tome se velik broj njih potužio na Appleovim forumima i društvenim mrežama. Jedna od onih koji su nezadovoljni ovakvim ishodom je i 31-godišnja Michelle Barna koja je za ABC izjavila: "Proučavala sam novi sustav na telefonu svoje prijateljice i pozlilo mi je. Veliki sam fan Applea, ali još uvijek nisam prešla na iOS 7 zbog toga.

Korisnici na forumima također su pojasnili svoje probleme. "Počnu me boljeti oči i vrti mi se. Ne mogu vjerovati da se ne mogu vratiti na staro!", "Primila me vrtoglavica minutu nakon što sam počeo koristiti iOS 7, što mi je upropastilo čitav dan" ili "Osjećaj je isti kao kad pokušavam čitati u autu, postane mi muka", samo su neki od komentara koje je prenio Verge.

I iako postoji opcija "Reduce Motion" kojom bi se titranje animacija trebalo smanjiti, korisnici tvrde da to nije pomoglo. Iz Applea su dobili odgovor kako trenutno nije moguće riješiti taj problem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara