Glazbene zvijezde humanitarnim albumom pomažu žrtvama tajfuna

Glazbene zvijezde humanitarnim albumom pomažu žrtvama tajfuna

Foto: Guliver/Getty Images

THE BEATLES, Beyonce, Eminem, Bob Dylan i Muse samo su neki od svjetski poznatih izvođača čije su se pjesme našle na novom humanitarnom albumu "Songs for the Philippines" za pomoć obitelji žrtava i stradalima u supertajfunu Haiyan na Filipinima.

Album na kojem se nalazi 39 pjesama koje su dostupne za kupnju na iTunesu, uključuje i remix novog singla Katy Perry "Unconditionally", nealbumski singl novozelandske kantautorice hrvatsko-irskoga porijekla Lorde "The Love Club" te ostale singlove različitih glazbenika poput U2, Madonne, One Direction i Lily Allen, navodi časopis NME.

Prihodi od albuma ići će filipinskom Crvenom križu, dok će novac prikupljen od iTunesovog servisa 'First Stream' također ići za humanitarne napore u zemlji.

Album, između ostalih, sadržava pjesme od The Beatlesa "Across the Universe" i "Let It Be", Boba Dylana "Shelter From the Storm", Beyoncé "I Was Here", Adele "Make You Feel My Love", Lady Gage "Born This Way (The Country Road Version)", Red Hot Chili Peppersa "Factory of Faith", Linkin Parka "Roads Untraveled", te Kings of Leon "Use Somebody".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drugi glazbenici također su se nedavno uključili kako bi pružili pomoć tajfunom opustošenoj zemlji. Frontman grupe 'Talking Heads' David Byrne održao je humanitarni koncert s glumačkom postavom svog mjuzikla 'Here Lies Love' koji je napisao u suradnji s Fatboy Slimom.

Američki band Journey donirao je 350.000 dolara svjetskom programu UN-a za hranu.

Haiyan je jedan od najjačih tajfuna koji je ikada pogodio Filipine, a praćen je izuzetno snažnim vjetrovima i visokim valovima koji nose kuće. Tajfun Haiyan pogodio je 8. studenog najprije priobalna naselja na središnjem otoku Samar, oko 600 kilometara jugoistočno od Manile, uz brzinu vjetra i od 315 kilometara na sat.

Jedna od najrazornijih oluja ikada zabilježenih ubila je na središnjim Filipinima najmanje 10.000 ljudi, a uništeno je između 70 i 80 posto područja provincije Leyte.

U 36 filipinskih provincija koje su se našle na udaru tajfuna, pogođeno je 4,3 milijuna ljudi, a 330.900 ljudi je raseljeno.

Filipine pogodi godišnje oko 20 oluja od kojih mnoge uzrokuju brojne žrtve i veliku štetu, a Haijan je 24. oluja koja je od početka godine pogodila ovu zemlju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara