Glazbom i plesom za održivo življenje

Foto: Christina Goricki, Maja Sokolean/Press

U PETAK, 5. rujna 2014. od 9 do 21 sat i u subotu, 6. rujna 2014. od 9 do 19 sati, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održat će se 7. ZeGeVege festival održivog življenja, u sklopu poznatog međunarodnog festivala Veganmanija. Brojni glazbenici, plesne skupine i performeri koji podržavaju održiv način življenja te zaštitu i prava životinja izmjenjivat će se oba dana, tijekom 22-satnoga glazbeno-scenskoga programa, na pozornici i čitavome Trgu bana Jelačića na kojem se održava ZeGeVege festival.
 
Posjetitelji Festivala uživat će uz glazbu Cubisma, Detoura, Picksiebnera, Bojana Jambrošića, Baby Bluea, Zorana Mišića i banda, Juraja Jurline banda, Dine Jelušića, Kim Verson, KinoKluba, U pol' 9 kod Sabe, kao i uz nastupe DJ Akademije, Atomic Dance Factoryja, Škole trbušnog plesa Zuzana, Udruge Savršeni krug, Dječjeg zbora Kikići i teen grupe Genijalci, Lane Momirović, a zabavit će ih i Vikend Revolucija, Sebastian Doe, Seine, Navarro, Back to Swing, Sheherezade, IFEEL i SOSS Crew. Djecu će razveseliti bubnjarska radionica koju će voditi Davorin Balon iz Zagrebačkih bubnjara.


 
Dok će 25 raznih izvođača na pozornici i izvan nje ponuditi dvodnevnu dobru zabavu i pozitivno raspoloženje, na Trgu bana Jelačića predstavit će se rekordnih 90 domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama. Posjetitelji će se moći informirati o održivom načinu življenja i kroz brojne radionice kuhanja, prezentacije, predavanja i slične edukativne sadržaje. Festival će u petak otvoriti gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, a u subotu će ga svojom posjetom podržati predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svi izvođači na ZeGeVege festivalu svojim nastupima podržat će ovaj jedinstven festival u Hrvatskoj, na kojem se izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla. Time će i oni pridonijeti promicanju održivog življenja, odnosno načina života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, život ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. Takav način življenja dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost, prirodnu ravnotežu i miran suživot svih živih bića na planetu.
 
Udruga Prijatelji životinja, koja organizira ZeGeVege festival na neprofitnoj osnovi, poziva sve da 5. i 6. rujna 2014. na zagrebačkome Trgu bana Jelačića zaplešu uz taktove popularne, hip-hop i rock-glazbe mnogobrojnih hrvatskih glazbenika, prepuste se odabiru DJ-a te dopuste da ih razvesele vesela dječja grla ili pak oduševe fantastične plesne točke.


 
Neki od izvođača su vegetarijanci i vegani te i svojom glazbom promiču poštovanje života i prirode, a svi izvođači svoju podršku ZeGeVege festivalu i održivom načinu življenja daju i nastupom bez honorara.
 
Više informacija i program ZeGeVege festivala mogu se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr i www.zegevege.com te na Facebook stranici festivala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara