Gledatelji odustaju od "Igre prijestolja" nakon "uznemirujuće i nepotrebne scene"

Gledatelji odustaju od "Igre prijestolja" nakon "uznemirujuće i nepotrebne scene"

Foto: Press

IAKO su dosad već učinili sve što mogu da šokiraju gotovo svakog fana, čini se da su scenaristi ovog puta prekardašili.

Naravno, ne moramo vas dodatno upozoravati da ne čitate dalje ako epizodu još niste pogledali, ali svaki pravi fan do ovog bi trenutka već trebao znati da ne čita apsolutno ništa vezano za seriju ako već nije pogledao sve što postoji.

A sad nastavimo. 

Uglavnom, šesta epizoda pete sezone šokirala je gledatelje kontroverznom scenom silovanja Sanse Stark. I dok je scena bila uznemirujuća, čini se da su neki bili toliko pogođeni da su - odustali od serije.

Feministička stranica The Mary Sue javno su dali do znanja da više neće pisati o seriji, a urednica Jill Pantozzi tvrdi da je scena bila potpuno nepotrebna za razvoj priče.

S njom su se složile brojne čitateljice i čitatelji, a donekle i kritičarke Joanna Robinson (Vanity Fair) i Sonia Saraiya (Salon) koje dodaju da ovaj potez samo potkopava sve što su postigli od kraj prošle sezone.

No, Alyssa Rosenberg za Wasington Post napisala je da je ovo tipično za seriju i ne vidi razlog po čemu se ova scena razlikuje od ostatka uznemirujućih scena koje smo viđali.

Ukratko, kao i svaki put, prašina koja se podiže samo doprinosi gledanosti pa očekujte da će se letvica iz sezone u sezonu podizati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara