Godišnji odmor u svemiru: Britanci pripremaju turističke ekspedicije na Mjesec

Godišnji odmor u svemiru: Britanci pripremaju turističke ekspedicije na Mjesec

Foto: AFP

JEDNA Britanska tvrtka odlučila je u bliskoj budućnosti turistima ponuditi doista egzotičnu lokaciju za putovanje. Kako prenosi Daily Mail, put na Mjesec kao turističku destinaciju bit će moguć već 2015.godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, prema riječima Arta Dule, osnivača i rukovoditelja tvrtke za svemirske letove "Excalibur Almaz", karte za ovo nezaboravno iskustvo mogle bi uskoro krenuti u prodaju. No, da biste završili na ovom neobičnom letu, osim prolaska na psihološkim i mentalnim testovima, trebate raspolagati simboličnom svotom od preko 150 milijuna dolara. I to po osobi.

Naime, dvije svemirske stanice iz doba sovjetskog režima, koje bi trebale prevoziti putnike, prvenstveno su dizajnirane za špijunske operacije, no potisnici koji će se dodatno ugraditi na njih, trebali bi ih pretvoriti u svemirske brodove namijenjene dugim putovanjima. A kako je to prilično skupocjen proces, tako je i cijena karata prilično visoka. Ukoliko ovaj odvažan plan uspije, privatna Britanska svemirska tvrtka postat će prvom koja je organizirala čovjekovu ekspediciju na Mjesec od Apolla 17 1972.godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara