Gologuza strankinja izazvala reakciju grada: Sljedeće godine tablama će zabraniti golotinju

Gologuza strankinja izazvala reakciju grada: Sljedeće godine tablama će zabraniti golotinju

Foto: Dubrovniknet.hr

NAKON što se na internetu pojavila fotografija djevojke koja je središtem Dubrovnika prošetala u tangama, podigla se prava bura, uglavnom među stanovnicima tog grada.

Iako ima onih koji su se nemilosrdno okomili na izgled djevojke, mnogo je više onih koji ne žele da im se turisti ispred nosa prešetavaju bez majica, a u ovom slučaju i bez donjeg dijela odjeće.

Pitanje je i tko sankcionira turiste ili domaće kad hodaju neprimjereno odjeveni gradom, odnosno tko se brine da ne ulaze takvi u restorane, trgovine muzeje i ostala mjesta koja nisu plaža.

"Nažalost, ove godine nismo zbog cijele situacije s proračunom uspjeli sastaviti jedan pravilnik, ali da, vidio sam fotografiju, doista je neprimjereno tako šetati gradom. Zato će iduća sezona započeti sa znakovima zabrane hodanja u ovakvim i sličnim izdanjima, na tri ulaza u Grad - Pile, Ploče i Buža. I za upozoravanje i sankcioniranje bit će zaduženi komunalni redari, jer onda se takvi ljudi neće moći izvlačiti nisam znao, kad su znakovi zabrane tu", rekao je dogradonačelnik zadužen za komunalne poslove Željko Raguž za Dubrovniknet.hr.

Prije nekoliko godina s istim problemom su se borile dubrovačke crkve, u koje su turisti ulazili neprimjereno odjeveni. I crkve su to riješile postavljajući table sa zabranom ulaska bez primjerene odjeće.

Podsjetimo, prošle godine grad Novalja uveo je odredbu prema kojoj posjetitelji gradskim ulicama ne mogu hodati polugoli. Propisana kazna je 500 kuna, a razlog zbog kojeg su se odlučili na taj potez bili su potpuno goli posjetitelji koji su se sa Zrća uputili u Novalju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara