Goran Bregović: Tko ne poludi u Revelinu, nije normalan

Goran Bregović: Tko ne poludi u Revelinu, nije normalan

Foto: PR

BREGOVIĆ i Islamović će 31. siječnja nastupiti u Dubrovniku u sklopu svjetske turneje kojom obilježavaju 40 godina od osnivanja grupe Bijelo dugme.

Slavljenički će koncert biti održan u sklopu tradicionalne Feste kojom se u nekoliko dana obilježava Dan grada Dubrovnika i zaštitnika, Svetog Vlaha. Zanimljivo je da je to prvi Bregovićev koncert u Dubrovniku od razlaza Dugmeta, 1989. godine, dakle nakon četvrt stoljeća. Na turneji na kojoj su rasprodali brojne svjetske i regionalne dvorane, hitove legendarnog banda, Bregović i Islamović izvode uz pratnju Orkestra za vjenčanja i sprovode.

Prije koncerta, koji je gotovo rasprodan, u 21 sat će u Revelinu biti održana promocija knjige beogradskog novinara Dušana Vesića, “Šta bi dao da si na mom mjestu”, u izdanju Naklade Ljevak. O knjizi i velikoj obljetnici govorit će službeni fotograf grupe Rolling Stones, Brian Rašić, zatim rock pjevač Davor Erceg, novinar Toni Volarić i sam autor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će na promociju doći Goran Bregović i Alen Islamović. Autor svih hitova legendarne grupe posebno se veseli nastupu u Dubrovniku: “Jako mi je drago da ćemo zadnje večeri siječnja svirati u Revelinu. Naime, 40 godina nije malo pa očekujem da to s Dubrovčanima i ostalima koji dođu, dostojno proslavimo. Alen, ja i ćemo, uz pratnju mog Orkestra za vjenčanja i sprovode, pjevati većinu hitova Dugmeta. Iskreno, bit će ludo, tko ne poludi, nije normalan”, rekao je Bregović u posebnoj video poruci.

Kako saznajemo, među pjesmama koje će Bregović i Islamović zadnje večeri siječnja, s početkom u ponoć, izvesti u dubrovačkom Revelinu su “Đurđevdan”, “Ako ima Boga”, “Na zadnjem sjedištu moga auta”, “Ružica”, “Lipe cvatu” i sve ostale pjesme koju su bilježile četiri desetljeća banda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara