Goran Bregović slavi Bijelo dugme u Dubrovniku

Goran Bregović slavi Bijelo dugme u Dubrovniku

Foto: Press

GORAN BREGOVIĆ i Alen Islamović će 31. siječnja nastupiti u dubrovačkom Culture clubu Revelin, u sklopu svjetske turneje kojom obilježavaju 40 godina od osnivanja grupe Bijelo dugme. Riječ je o koncertima na kojima brojne hitove legendarnog banda Bregović i Islamović izvode uz pratnju Orkestra za vjenčanja i sprovode.

Na spomenutoj su turneji već rasprodali brojne regionalne i europske dvorane, a publika je, kao i obično na Bregovićevim koncertima, pjevala i plesala od prve do zadnje pjesme. Podsjetimo, prije četrdeset godina, dakle 1974. objavljen je prvi single Dugmića, s pjesmama "Top" i "Ove ću noći naći blues".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni je band objavio devet albuma, a nakon prvog pjevača Željka Bebeka, tog su se posla prihvatili još Mladen Vojičić Tifa i spomenuti Alen Islamović. Održali su stotine koncerata na stadionima i u dvoranama regije i svijeta, prodali milijune primjeraka, pa ih često proglašavaju najvećim regionalnim rock bandom svih vremena.

Među pjesmama koje će Bregović i Islamović zadnje večeri siječnja izvesti u dubrovačkom Revelinu su "Đurđevdan", "Ako ima Boga", "Na zadnjem sjedištu moga auta", "Ružica", "Lipe cvatu" i sve ostale pjesme koje su obilježile četiri desetljeća banda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara