Gospođin dnevnik: Život supruge uspješnog poduzetnika

Gospođin dnevnik: Život supruge uspješnog poduzetnika

Ilustracija: Index

BILA sam u disku. Prijateljica je slavila četrdeset peti rođendan i dvadesetu godišnjicu braka.

Od djetinjstva je bila sigurna u sebe i znala je što želi. Muž je uspješan poduzetnik. Nikada mi nije uspjela objasniti čime se točno bavi, zna samo da zbog robe često mora u Italiju. Ona je obožavana supruga, to joj je jedino važno. Samo za nju zakupio je cijeli klub.

Pozvao je sve prijatelje, kolege, rodbinu i partnere iz Italije. Angažirao je najboljeg DJ-a u gradu. Rođendan moje prijateljice postao je događaj koji se ne propušta. U tvrtki njezinog supruga već se počelo šuškati da će se oni koji se ne pojave na proslavi naći na crnoj listi. Među zaposlenike se uvukla strepnja.

Pojavilo se i pitanje poklona. Oni pametniji otišli su na bolovanje i tako izbjegli moguće neugodnosti. Službu održavanja pomela je viroza, ali su zato došli marketing i računovodstvo. Nisu htjeli riskirati. Poklon su riješili na najbolji mogući način. Podijelili su trošak i angažirali poznatog akademskog slikara da prema fotografiji naslika slavljeničinog engleskog buldoga.

Poklon se pokazao kao pun pogodak. Gospođe su ozbiljno shvatile ovu prigodu. Danima su jele samo jabuke i pile vodu na litre kako bi izgledale vitko i mlado. Jedna je čitavo subotnje prijepodne provela kod frizera na pramenovima. Izgladnjela i premorena, skoro je odustala od proslave. Ali pripreme za provod sezone nemaju cijene. Kako i priliči, slavljenica je bila zvijezda večeri.

Dočekivala je uzvanike, primala poklone i prosljeđivala ih suprugovoj tajnici koja ih je odnosila na garderobu. Zamolila ju je da ne mrda s mjesta, ne bi voljela da neki poklon nestane u toj gužvi, ima svakakvih ljudi. Ako treba na wc, neka svakako nađe zamjenu. Atmosfera se zahuktavala. DJ je dokazao da je najbolji u gradu. Bilo mu je jako važno da se svidi talijanskim gostima. Hitovi sa San Rema su uvijek dobar izbor. U kombinaciji s besplatnim koktelima, plesna glazba čuda čini.

Izgladnjela prijateljica je podignutih ruku i zatvorenih očiju skakala ispod disko kugle. Dala je sve od sebe. Grlo je izderala. Znala je riječi svih talijanskih pjesama, ali u tom trenutku to nitko nije znao cijeniti. Poslovni partneri iz Italije razgovarali su na šanku s lijepim djevojkama iz marketinga i računovodstva. Dečki više nisu bili u fokusu, pa su se pridružili gospođama na plesnom podiju.

Izgladnjela je tu vidjela svoju šansu. Napokon se osjećala slobodno i u dahu je ispila još jedan koktel.

Baš su bili fini i osvježavajući. Poduzetnik je još na početku večeri odnio jedan tajnici na garderobu. Važno mu je da se njegovi ljudi ne osjećaju zapostavljeno. Slavljenica je bila tako zaokupljena gostima da nije ni primijetila da ga nema već satima. Nije nikad bio tip od frivolne zabave. Kao ozbiljnom poslovnom čovjeku važniji su mu razgovori. U jednom trenutku ugasilo se svjetlo. Iz mraka je pristizala torta s prskalicama. Svi su pjevali.

Bio je to dugo očekivani vrhunac večeri. Dirljiv prizor. Suprug poduzetnik je baš izlazio iz ženskog wc-a. Dotrčao je u zadnji čas. Tajnica je dojurila za njim, taman na zadnje taktove pjesme. Nesmotreno je ostavila garderobu bez nadzora i dogodilo se upravo ono čega se slavljenica najviše bojala. Nestala je slika engleskog buldoga. Okrivila je tajnicu koja je neutješno plakala i pogledom tražila pomoć od svog direktora. Kao pravi muškarac, poduzetnik je stao uz svoju suprugu i rekao tajnici neka potraži novi posao. S ostatkom marketinga i računovodstva dogovorio da opet angažiraju istog slikara. Odahnuli su. Za njih je ovo bila uspješna večer. Uz zvukove pjesme Tota Cutugna, Talijani su s lijepim djevojkama napustili klub, a izgladnjela prijateljica pronašla je utjehu u torti. Stvarno je lijepo kad se sve dobro završi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara