Gradonačelnik spavao na ulici s beskućnicima: Ovo je šokantno i apsolutno grozno

Gradonačelnik spavao na ulici s beskućnicima: Ovo je šokantno i apsolutno grozno

Screenshot: YouTube

ANTHONY SILVA želi stati na kraj siromaštvu u svom gradu.

Gradonačelnik grada Stocktona u Kaliforniji odlučan je u namjeri da pomogne beskućnicima kojih u Stocktonu ima između 14 i 16 tisuća. Prije toga je odlučio provesti s njima jedan dan kako bi dobio uvid u sve probleme s kojima se oni svakodnevno susreću. Napravio je malo sklonište od kartonske kutije i smjestio se ispod autoceste gdje velika grupa beskućnika ima svoje utočište.

"Želio sam doći ovdje i provesti noć s beskućnicima da vidim kroz što sve prolaze. Želim im dati svjetlo na kraju tunela i pokazati da ima nade. Zato sam ovdje, da im dam nadu", rekao je Silva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bio je zatečen sirotinjskim uvjetima u kojima žive i dirnut pričama koje je čuo te večeri. Jedan par koji živi na ulici, nezaposleni radnik i njegova djevojka s fakultetskom diplomom i kozmetičarskom licencom, za šest mjeseci dobit će dijete.

"Ovo je šokantno i apsolutno grozno. Ovo nije zemlja drugog ili trećeg svijeta, ovo je Stockton u Kaliforniji i sramota je da smo mi, kao zajednica, dopustili da dođe do ovako loše situacije", komentirao je gradonačelnik.

Kako bi napravio promjenu u životima beskućnika predložio je osnivanje centara za osposobljavanje koje će voditi neprofitne organizacije. Svi su pohvalili ovu inicijativu, ali stručnjaci napominju kako ovaj medijski pothvat spavanja na ulici nije dovoljan, a za beskućnike se mora osigurati smještaj.

"Ako smo mi kao grad, ili društvo u cjelini, ozbiljni u namjeri da smanjimo broj beskućnika, trebat će nam puno truda i šire organizacije. I novac. Novac s kojim ćemo izgraditi smještaj koji je pristupačan ljudima koji trebaju pomoć kako bi opet stali na svoje noge. Novac kojim ćemo subvencionirati stanarine za postojeće stanove i kuće", rekao je jedan od njih.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara