Gužva na otvorenju Johanna Francka: Poznati otkrili što misle o novom izgledu Gradske kavane

Gužva na otvorenju Johanna Francka: Poznati otkrili što misle o novom izgledu Gradske kavane

Foto: PR

IAKO su njena vrata protekla dva tjedna bila otvorena za sve koji su poželjeli popiti kavu, Gradska kavana službeno je otvorena velikim partyjem koji je okupio mnoštvo poznatih. Kavana je potpuno preuređena, nosi i novo ime "Johann Franck", a zamišljeno je da će se u prizemlju nalaziti slastičarnica, kavana u prizemlju i na prvom katu, a na zadnjem katu bistro s kuhinjom poluotvorenoga tipa.

"Na tri nivoa bit će svaki dan drugo događanja. Preko dana imat ćemo doručak, ručak i večeru u bistrou, čiju kuhinju vodi Mate Janković. Kasnije u danu će početi svečani programi, a njihov karakter ovisit će o tome koji je dan. Petkom i subotom će to biti komercijalniji programi, sljedećeg petka to će biti primjerice Studio 54, a ovog utorka imamo književnu večer. Ponedjeljkom popodne ćemo s Ozrenom Kanceljakom organizirati "after work party", pojasnio nam je Tomo Ricov, koji je zadužen za programski sadržaj kavane.

Odmah je jasno da takav program, ali i dekor prostora imaju cilj privući mlađu publiku, koja dosad nije imala naviku dolaziti u taj prostor na glavnom zagrebačkom trgu.

"Gradska kavana je zadnjih 30 godina potpuno izgubila svoju publiku i nama je cilj ovim preuređenjem i tim konceptom Johanna Francka konačno dovesti mlade ljude u ovaj prostor. Ona je napravljena za mlađu publiku, tako je zamišljena prilikom otvorenja 1930. godine. Uređenje kavane predstavlja kombinaciju starih i novih elemenata tako da mislim da će privući ljude" uvjeren je Ricov.

Dodaje da u dva tjedna probnog rada čuo samo pozitivne komentare, i od mlađih posjetitelja i od onih koji su redovni gosti još od '50-ih godina. Osim promjenom prostora, mlađoj publici pokušali su se približiti i cijenama hrane i pića, tvrdi.

Zanimalo nas je što o novom izgledu kavane kažu njeni poznati posjetitelji.

"Super izgleda, mislim da će ovo biti novo in mjesto za izlazak u gradu. Ovo nije europski, ovo je svjetski, baš po svim svjetskim razmjerima. Ovo je mjesto koje možeš naći u Miamiju, New Yorku i u Barceloni. Mislim da odsad nadalje smo ovdje, ovo će mi biti baza kad god sam u Zagrebu", oduševljena je Maja Šuput.

Prostor se sviđa i Nini Badrić.

"Neka se otvara što više različitih zanimljivih mjesta, Zagreb zaista treba nositi titulu jedne od europskih metropola, između ostalog i zbog noćnog života, a ne da nam prijatelji koji dolaze iz inozemstva uvijek predbacuju da je Zagreb iznimno dosadan grad", poručila je.

No ne dijele svi to oduševljenje. Nekima će nedostajati stari izgled Gradske kavane.

"Iskreno, meni je prijašnji prostor bio puno draži, bio mi je bajkovit. Vezana sam uz mramor, vezana sam uz povijest tog mjesta, uz tradiciju koju je to mjesto imalo u gradu Zagrebu. Ovo je doduše jako lijepa priča i industrijski je to zamišljeno, a opet ima neku toplinu s ovim knjigama i policama, ali ja... Priviknut ću se, ali ono mi je bilo draže", rekla nam je voditeljica Ecija Ivušić,koja je dolazila u Gradsku kavanu na kavu s prijateljicama. Dolazit će i dalje, kaže, ali nedostajat će joj staro ruho. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara