HBO će u Dubrovniku snimati seriju Ljubiše Samardžića, s Goranom Višnjićem u glavnoj ulozi?

HBO će u Dubrovniku snimati seriju Ljubiše Samardžića, s Goranom Višnjićem u glavnoj ulozi?

Foto: Dubrovački Dnevnik, Press

PREMA pisanju srpskog Blica, producentska ekipa koja stoji iza serije "Igra prijestolja" sprema se snimati film i seriju "Dubrovački gusar" prema scenariju Ljubiše Samardžića.

Serija bi se trebala imati 35 epizoda, snimati se na hrvatskom, srpskom i engleskom, u Dubrovniku i Trebinju, a kao kandidati za glavnu ulogu spominju se Goran Višnjić i Goran Navojec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O seriji se priča već godinama, a Sveto Bošnjak, Samardžićev suradnik na scenariju kazao da je serija bazirana na istinitoj priči koja se u Dubrovniku dogodila u 16. stoljeću: glavni je lik Niko Bartulo, dubrovački gusar, kojeg se opisuje kao mješavinu Zorroa i Casanove.

Samardžić, koji je autor scenarija, ali bi trebao preuzeti i redateljsku palicu o projektu nije mogao puno kazati, ali je već ranije potvrdio postojanje scenarija: "Još ne smijem dati izjave o produkciji, budući da je takav ugovor. Odmalena sam opčinjen ljubavnom borbom mladog ribara Nika Bartula da osvoji Leticiju, djevojku iz jedne gosparske porodice. U mojim gimnazijskim danima u Nišu pojavio se na kioscima feljton o 'Dubrovačkom gusaru', koji smo gutali. Bio sam zadivljen i borbom Dubrovčana za slobodu od Mletaka. Tako sam poželio napisati scenarij. Konačno sam završio pisanje 35 epizoda serije. Priča je nastala davno, a aktualna je i danas jer ljubav uvijek pobjeđuje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara