Hakeri upravljaju Hollywoodom: Zvijezde Sony nazvale beskičmenjacima i kukavicama

Foto: Press

GLUMAC Rob Lowe sam je jedan od celebova koji su kritizirali odluku Sonyja da povuče film "Intervju" zbog terorističkih prijetnji.

Nazvao ih je beskičmenjacima i usporedio ih se britanskim premijerom Nevilleom Chamberlainom koji je tijekom Drugog svjetskog rata popustio Hitleru i postao sinonim za kukavičluk.

Kritikama se pridružio i Jimmy Kimmel koji je na Twitteru objavio: "Ovo je neamerički čin kukavičluka koji opravdava teroristički čin i postavlja zastrašujući presedan".

Istog je mišljenja i nekadašnji predsjednički kandidat Newt Gingrich koji je dodao da je SAD upravo izgubila svoj prvi cyber-rat.

Tu je i redatelj Michael Moore koji se obratio hakerima: "Dragi hakeri, sad kad upravljate Hollywoodom, zamolio bih vas za manje romantičnih komedija, manje filmova Michaela Baya i ni jedan nastavak Transformersa".

Valja spomenuti i kako su američke vlasti zaključile kako je Sjeverna Koreja imala važnu ulogu u hakerskim napadima na Sony. Iako ne žele govoriti o tome što su točno tajne službe otkrile, otkrili su kako se u Bijeloj kući raspravljalo o tome trebaju li otvoreno optužiti Sjevernu Koreju, piše New York Times.

Neki članovi Obamine administracije smatraju da se s vladom Sjeverne Koreje valja otvoreno suočiti dok drugi vjeruju da će takav pristup problemu Sjevernoj Koreji dati upravo ono što žele.

Naime, u Japanu, gdje se nalazi i sjedište Sonyja, smatraju da bi ovakve javne optužbe mogle ozbiljno naštetiti delikatnim diplomatskim pregovorima vezanim za puštanje japanskih građana koji su oteti prije nekoliko godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara