Harrison Ford ozlijeđen u avionskoj nesreći!

Harrison Ford ozlijeđen u avionskoj nesreći!

Foto: Guliver Image/Getty Images

HARRISON FORD ozlijeđen je u avionskoj nesreći. 72-godišnji glumac upravljao je manjim avionom koji se srušio na golf teren u Los Angelesu, a CNN javlja kako je Ford pri dolasku spasilačkih službi bio pri svijesti. Prema službenim informacijama, Ford je prebačen u bolnicu u stabilnom stanju.

 Ford je bio pri svijesti nakon nesreće

"Pilot je doživio traumu, ali je bio pri svijesti kada smo došli na mjesto nesreće. Odmah smo mu pružili prvu pomoć te smo ga prebacili u bolnicu", izjavio je jedan od spasitelja.

Pilot zrakoplova je preživio, "priseban je i samostalno diše", rekao je pomoćnik zapovjednika vatrogasne službe Patrick Butler koji nije želio potvrditi da je u zrakoplovu bio slavni glumac, no to su potvrdili izvori bliski istrazi nesreće.

"Možemo potvrditi da se dogodila zrakoplovna nesreća i da je u avionu bio muškarac u dobi od 65-70 godina. Prevezen je u lokalnu bolnicu u stabilnom stanju", rekla je glasnogovornica policije Nurie Vanegas.

"Nesreća se dogodila oko 14.25 sati poslije podne, a uzrok je bio mehanički kvar na zrakoplovu", dodala je.

Butler je rekao da je u zrakoplovu bila samo jedna osoba koja je nakon nesreće bila pri svijesti te da su mu u pomoć priskočili ljudi koji su se našli u blizini prije dolaska hitne službe koja ga je prevezla u lokalnu bolnicu.

U međuvremenu, putem Twittera se javio Ben Ford, koji je poručio da je njegov otac u redu.

"U bolnici sam. Tata je ok! Malo je natučen, ali je ok! On je nevjerojatno snažan".

Fordu zakazao motor?

TMZ je objavio audio snimku na kojoj se čuje glas Harrisona Forda koji javlja kontroli leta da ima problema s avionom. Pišu da je Ford rekao da mu je zakazao motor.

Fordov glasnogovornik kazao je: "Harrison je letio svojim avionom danas i imao je problema već pri uzlijetanju. Nije imao izbora nego obaviti hitno slijetanje, koje je izveo sigurno. Ozljede koje je zadobio nisu od životne opasnosti i očekuje se njegov potpuni oporavak".

Ford je letjeti počeo još u '60-ima, ali nije imao novca, a potom ni vremena za redovite lekcije te je licencirani pilot postao 1996. godine. "Harrison je odličan pilot. Možete prema tome da je preživio prisilno slijetanje vidjeti koliko je vješt", kazao je za CNN Paul Mitton koji je producirao dokumentarac o Fordovoj ljubavi prema letenju.

"Samo gledajući mjesto slijetanja, možete primijetiti nekoliko drveća u blizini i jedno gotovo odmah iza aviona. Da je krilom udario o to, avion bi se zavrtio, on je mogao biti izbačen iz sjedala, mogao je završiti preokrenut. To bi bilo jako loše", dodao je.

Stručnjak za zrakoplovstvo Rick Dake za People je rekao da je Fordovo prizemljenje bilo fantastično s obzirom na tip aviona kojim je letio. "Sve što je napravio bilo je savršeno", poručio je. Dodao je da bi manje iskusni piloti u Drugom svjetskom ratu često stradali jer bi se avion preokrenuo u trenutku otkazivanja motora.

"Samo to već je dokaz fantastične sposobnosti Harrisona Forda. Okrenuo se za 180 stupnjeva dok mu je motor otkazivao. Gotovo je stigao do piste za slijetanje", kazao je Dake. "Uspio je odvratiti avion od kuća i sletjeti s najmanje štete za zajednicu. Ovo je bilo najbolje mjesto za slijetanje. Napravio je točno ono što bi odličan pilot napravio".

Slično je kazao i očevidac Ryan Harris, nazvavši ono što je vidio "majstorskim potezom pilota": "U blizini je bilo osam stabala, a on je prizemljio bez da je udario i u jedno od njih", poručio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara