Hrvati među najnesretnijim ljudima na svijetu!

Foto: Shutterstock, Gallup

DESET od 11 "najpozitivnijih" država na svijetu nalazi se u Južnoj Americi, dok su Hrvati, zajedno sa svojim susjedima, pri samom dnu ljestvice koju je u sklopu novog izvještaja objavio Gallup.

U 138 zemalja diljem svijeta ispitani su ljudi o tome jesu li prethodnoga dana doživjeli različite "pozitivne emocije". Upitani su jesu li u nečemu uživali, jesu li se smijali, jesu li se osjećali odmorno, je li se prema njima odnosilo s poštovanjem i jesu li naučili nešto novo i zanimljivo, piše Business Insider.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Paragvaj se treću godinu zaredom našao na vrhu ljestvice, u kojem je čak 87 posto ispitanika kazao da je iskusilo nešto pozitivno dan prije ispunjavanja ankete. Osim njega u prvih deset nalaze se i Panama, Gvatemala, Nikaragva, Ekvador, Kostarika, Kolumbija, Danska, Honduras i Venezuela.

Na posljednjem je mjestu Sirija, gdje je samo 36 posto ispitanika davalo pozitivne odgovore. "Ovo je najniže što je ikad izmjereno u našim mjerenjima. Manje od jednog na tri Sirijca osjećali su se odmoreno (31 posto), osjećali zadovoljstvo (31 posto) ili su naučili nešto zanimljivo dan prije (25 posto).

U našoj regiji stanje nije puno bolje. Najniže na popisu (samo četiri mjesta od dna) smjestile su se Srbija i BiH s 54 posto, dok je Hrvatska s 57 posto na 17. mjestu od dna. Makedonija je četiri mjesta više od nas s 58 posto, na Kosovu je čak 68 posto zadovoljnih, dok Slovenija ima 69 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara