Hrvati nominirani za gejmerski indie Oscar

Hrvati nominirani za gejmerski indie Oscar

Screenshot: IGF.com

VEĆ I vrapci na grani znaju da je naš domaći nezavisni razvojni studio igara Croteam prošlog prosinca na tržište igara izbacio igru The Talos Principle, filozofsku mozgalicu iz prvog lica koja je instant postala svjetski hit i o kojoj strani mediji i publika ne prestaju brujati. Stoga previše ne čudi informacija da je Talos nominiran za najprestižniju glavnu indie nagradu godine - Independent Games Festival Award 2015 - svojevrsni Oscar indie developerske scene, a koji su u prošlosti osvojile svjetske uspješnice poput Minecrafta, FTL-a, Papers Please i Feza.

Osim u kategoriji glavne nagrade ("Seamus McNally Grand Prize"), Croteamov novi uradak nominiran je i u kategoriji najboljeg dizajna, a izbor najboljih vrši stručni žiri sastavljenog od renomiranih veterana igraće industrije. Dodjela nagrada održat će se u San Franciscu početkom ožujka u sklopu GDC sajma.

A nedavno je objavljena i nominacija za nagradu publike (IGF Audience Award),  gdje pobjednika određuju glasovi publike, tj vaši glasovi. Glasati možete do 09.02. u ponoć na ovom linku, u dva lagana koraka, tako da s padajućeg izbornika odaberete The Talos Principle te upišete svoju email adresu. Zgodno je znati da se emailovi ne pohranjuju nakon završetka glasanja, pa nema opasnosti da vam sandučić bude zatrpan neželjenom poštom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara