Hrvatska na 44. mjestu: Koja zemlja ima najbolji sustav obrazovanja?

Foto:

INSTITUT za razvoj obrazovanja "Universitas 21", nedavno je objavio popis zemalja s najboljim sustavom obrazovanja koji je rezultat dugogodišnjih istraživanja, prenosi The Good.

Autori su u razmatrali edukacijski sustav 48 nacija diljem svijeta u obzir uzimajući niz faktora kao što je ulaganje vlade u razne državne i privatne sektore, suradnju s drugima zemljama te mogućnosti fakultetskog obrazovanja u matičnoj zemlji. Rezultati su pokazali kako je najbolji sustav obrazovanja onaj u SAD-u. Na drugom je mjestu Švedska, a slijede je Kanada i Finska.

Hrvatska se smjestila na skromno 44. mjesto, a ispod nas su Turska, Indonezija, Južna Afrika i Indija. Mađarska je na 34. mjestu, Slovenija se nalazi na 28. mjestu, a Austrija na 12. Na istom se popisu Hrvatska našla među zemljama sa najlošijim regulatornim okruženjem, a društvo nam prave Turska i Grčka.

Iz instituta "Universitas 21" poručuju da se nadaju kako će ova klasifikacija vladama, institucijama i pojedincima poslužiti kao mjerilo koje naglašava važnost stvaranja snažnog obrazovnog sustava diljem svijeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara