Hvaranin osvojio jubilarno 150. prvo mjesto: Njegove fotografije najbolje su na svijetu

Hvaranin osvojio jubilarno 150. prvo mjesto: Njegove fotografije najbolje su na svijetu

Foto: Petar Botteri

UMJETNIČKI fotograf iz Starog Grada na otoku Hvaru odnedavno se može pohvaliti još jednim velikim uspjehom.

"Ovih dana osvojio sam svoje jubilarno 150. prvo mjesto na najvećem i najkonkurentnijem internetskom foto natječaju na svijetu Pixoto", rekao nam je Botteri te nastavio kako se njegovi uspjesi u fotografskom svijetu nižu jedan za drugim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dosad sam osvojio i 71 drugo mjesto te 40 trećih mjesta. To je izuzetno teško ostvarivo jer se tu natječu fotografi i fotografije iz cijeloga svijeta s bezbrojem predivnih fotografskih motiva", objasnio je ponosno. Botteri se na Pixotu natječe oko dvije godine i to u četiri kategorije."Osvojio sam prestižno prvo mjesto za cijelu 2012. godinu u kategoriji "Grad, ulica, park" i to od 9478 profesionalnih i hobi fotografa, na osnovi najboljeg prosjeka ocjena koje su moje fotografije ostvarile preko mnogobrojnih foto dvoboja. Vodeći sam u ovoj kategoriji i u dosadašnjem tijeku natjecanja za ovu 2013. godinu između više od 10 tisuća fotografa iz cijeloga svijeta", objasnio nam je uspješni Hvaranin dodavši kako se osim njega sa sto ili više osvojenih prvih mjesta na čitavom svijetu mogu pohvaliti još samo četvorica. 

Petar je pojasnio i kako izgleda glasanje na Pixotu. "Pixotov revolucionarni sistem glasanja putem foto dvoboja sakuplja na milijune individualnih glasačkih preferenci i tako stvara ljestvicu vodećih najboljih fotografija na svijetu", tvrdi Hvaranin koji, kako kaže, svojim fotografijama promovira Dalmaciju, Stari Grad i čitavu Hrvatsku, a sve iz čiste ljubavi i potpuno besplatno."Moram priznati da mi je najdraže kada svojom fotografijom izborim prvo mjesto između prvih deset fotografija svih kategorija za tjedno natjecanje. Tu se nađe oko 18 tisuća fotografija svih kategorija za taj tjedan. Jako sam sretan što sa mojim hobijem fotografijom mogu mnogo doprinijeti promociji Staroga Grada, Dalmacije i cijele Hrvatske", dovršio je Petar Botteri, ponosni Hvaranin, za čije će se uspjehe još nadaleko čuti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara