I Bihać dobio Cinestar

I Bihać dobio Cinestar

Foto: PR

OVAJ vikend otvoreno je najmodernije kino u Bosni i Hercegovini.

U četvrtak, točno u 22 sata član Uprave tvrtke Blitz-CineStar g. Hrvoje Krstulović i načelnik općine Bihać g. Emdžad Galijašević svečano su otvorili 14. multipleks CineStar u regiji i 2. multipleks CineStar u Bosni i Hercegovini. U potpunosti digitalizirano kino sa šest dvorana od kojih su četiri opremljene realD 3D tehnologijom, CineStar Bihać, smješteno je u tržnom centru Bingo i ukupnog je kapaciteta 846 sjedala od kojih je 10 prilagođeno za invalidne osobe. Na svečanom otvorenju uzvanici su uz catering, kokice i piće proslavili dolazak novog kina u grad na Uni, nakon čega su do posljednjeg mjesta ispunili sve dvorane i pogledali filmove Godzilla, Na rubu budućnosti, Gospodarica zla, Kako izdresirati zmaja 2, Angelique i Walking on Sunshine.

Povodom otvaranja, CineStar Bihać štićenicima udruga Radost druženja i Duga, štićenicima socijalno-pedagoške zajednice Bihać te djeci gradskog vrtića Bihać darovao je projekcije animiranog hita Poštar Pat film i veliki vatromet u subotu 12. srpnja.

Najsuvremenije kino u Bosni i Hercegovini ima šest kinodvorana među kojime je i ultimativna kinodvorani CineStar eXtreme koja ima platno veličine 100m2! CineStar Bihać prikazivat će oko 130 novih filmskih hitova godišnje kao i fantastične alternativne sadržaje poput najvećih svjetskih produkcija opera, baleta, koncerata i izložbi koje posjetitelji mogu pogledati samo u CineStaru!

Filmski naslovi koji će prvih tjedana zabavljati posjetitelje neki su od najvećih ovogodišnjih hitova, poput: Kako izdresirati zmaja 2, Planet majmuna: Revolucija, Krive su zvijezde, Gospodarica zla, Poštar Pat film, Walking on Sunshine, Step up: All In i Plaćenici 3. Brojnim i raznovrsnim sadržajima CineStar Bihać donijet će dugo očekivano osvježenje kulturnom i zabavnom životu grada, a stanovnicima svih uzrasta pružiti mjesto na kojem će moći uživati u vrhunskom kino doživljaju i svjetskim kinostandardima.

CineStar u brojkama - 10 godina uspješnog poslovanja!

Otvaranjem CineStara Bihać, Blitz-CineStar nastavlja svoje uspješno 10-godišnje poslovanje koje uključuje; 92 vrhunski opremljenih digitalnih kinodvorana diljem Hrvatske i u Mostaru koje je do sada posjetilo 21.189.134 posjetitelja, odigrano je 574.116 predstava, prikazano 1.553 filmskih naslova, 135 3D filmova, 48 IMAX filmova i 79 naslova u programu Spektakli u CineStaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Školske projekcije pogledalo je više od 500.000 djece i isto je toliko u najposjećenijim kinodvoranama proslavilo svoje rođendane!

Kratka povijest tvrtke

Blitz-CineStar d.o.o. nastao je 2003. godine zajedničkim ulaganjem tvrtki Blitz film i video distribucija, vodećeg distributera filmova u Hrvatskoj i državama bivše Jugoslavije, i Kieft & Kieft GmbH, najvećeg njemačkog kino prikazivača.

Tvrtka Kieft & Kieft GmbH ima više od 60 godina iskustva u kino prikazivanju i zaslužna je za stvaranje jedne od najvećih kino mreža koja danas obuhvaća više od 100 multipleksa s preko 900 dvorana u nekoliko europskih zemalja. Kief & Kief Filmtheater GmbH , tvrtka koja je otvorila svoj prvi multipleks 1993., stvorila je brand CineStar koji je od tada sinonim za vrhunsku kombinaciju jedinstvene arhitekture, najboljeg komfora, sofisticiranog interijera te inovativnih audio-vizualnih tehnologija. Kieft & Kieft GmbHu zajednički projekt donio je spoj tradicije i inovacije, poznati know-how i snagu najjačeg kino operatera.

Blitz film i video distribucija, tvrtka osnovana 1992., danas je vodeći distributer filmova u regiji. Zahvaljujući stručnosti te inovativnom pristupu distribuciji filmova, Blitz film i video distribucija je stekla povjerenje najvećih filmskih studija kao što su Warner Bros Pictures International, Universal Pictures International, Paramount Pictures International, 20th Century Fox i DreamWorks Animation za ekskluzivnu distribuciju filmova u kinima. Također ima i dugogodišnju vrlo uspješnu suradnju sa DreamWorks Studios te brojnim nezavisnim kompanijama kao što su Icon Entertainment, Europa Corp, Lakeshore Entertainment, Summit Entertainment, Pathe Distribution, Studio Canal, LionsGate i mnoge druge, čije filmove distribuira putem svih postojećih kanala distribucije filma: kina, videa, televizije, kao i putem novih tehnologija poput videa na zahtjev, IPTV-a, Interneta i slično.

Zahvaljujući sinergiji svojih osnivača, Blitz-CineStar je danas najveći kino prikazivač u regiji. Sa željom da izjednači kvalitetu kino ponude s kvalitetom ponude drugih razvijenih europskih zemalja, Blitz-CineStar 2003. godine otvara prvi multipleks: CineStar Zagreb (13 dvorana sa 2.940 sjedala), nakon čega slijede otvaranja multipleksa u svim većim gradovima Hrvatske i regije. Navedeni multipleksi čine CineStar lanac koji, uključujući CineStar Bihać, obuhvaća 14 multipleksa, 92 dvorane ukupnog kapaciteta 15.585 sjedala i ostvaruje oko 4 milijuna posjetitelja godišnje. Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa u idućih dvanaest mjeseci otvoriti još tri multipleksa koji, s postojećim multipleksima koji sadrže premium kino dvorane poput IMAX, Gold Class, Auro i 4DX™, čine CineStar lanac od 17 multipleksa s ukupno 111 ekrana i gotovo 20.000 sjedala, što ga čini najvećim kinoprikazivačem na tržištu bivše Jugoslavije.

Blitz-CineStar kreira i kontinuirano razvija visokokvalitetan CineStar brand: 2008., 2010., 2011. i 2013. CineStar dobiva titulu Superbrands. Godine 2009. CineStar brand potrošači izabiru za 30 najboljih brandova visokog potrošačkog povjerenja! Dodijeljen mu je, također, i Best Buy Award za 2012./2013. na temelju mišljenja hrvatskih potrošača. Blitz-CineStar prikazuje najnovije filmove vodećih svjetskih studija, te uvodi nove tehnologije i ponudu koja nudi održivu profitabilnost i rast, a CineStar multipleksi opremljeni su u skladu s najnovijim svjetskim standardima. Štoviše, Blitz-CineStar je prvi u regiji u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, te IMAX, Gold Class i 4DX™ formate.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara