I Shaq koristi hrvatsku aplikaciju

Foto: Instagram

ČITAVA strka oko aplikacije PhotoMath iza koje stoji hrvatska kompanija MicroBLINK malo je jenjala, ali to ne znači da se njezina popularnost smanjuje.

Još u listopadu aplikacija, koja radi na principu prepoznavanja i rješavanja matematičkih jednadžbi pomoću pametnog telefona, našla se na ovom programersko-tehnološkom natjecanju u samom finalu, među oštrom konkurencijom, a iako je nagrada od 50.000 dolara izmaknula "za dlaku", PhotoMath je u online trgovinama "potukao" velika imena, poput Facebook Messengera. Iz tog su se razloga poznati inozemni mediji, poput Forbesa, Business Insidera i CNN Editiona, nakon ovog uspjeha raspisali o PhotoMathu.

A za novo podizanje popularnosti sad se pobrinuo Shaquille O'Neal, koji je za Fast Company ispričao da na razne appove troši čak do 1000 dolara tjedno. "Ja sam baš navučen na aplikacije. Svaki dan sam na App Storeu. Ako nešto izgleda imalo zanimljivo ja ću to kupiti. Igre, knjige, filmovi, gadgeti, sve".

Nakon toga upitan je što je kupio ovaj tjedan, na što je kazao: "Pogledajmo. Kupio sam tu aplikaciju, i sinu sam rekao za nju, PhotoMath. Jeste li čuli za to? Ako imate matematički problem, fotografirate ga i dobit ćete odgovor".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara