Iako ima jedva za kruh, vratio 125 tisuća dolara koje je pronašao

Screenshot: YouTube

NIJE rijetkost da u medijima naiđemo na vijest o poštenjačinama koje su pronašle novac i vratile ga, međutim, priča Joea Cornella malo je drukčija od onog na što smo navikli.

Naime, iako je tog dana u džepu imao jedva jedan dolar, Joe je odlučio vratiti 125 tisuća dolara (gotovo 700 tisuća kuna) koje je slučajno zatekao na pločniku.

"Zalijevao sam biljke kad se vozilo zaštitarske tvrtke Brinks zaustavilo pored mene. Čuo sam da je jedan od zaštitara rekao da mu se učinilo da im je nešto ispalo, ali vozač je samo nastavio dalje", rekao je Cornell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je zavirio u narančastu vrećicu, Cornell se iznenadio vidjevši da je puna novca. No, iako mu je novac bio više nego potreban, odlučio ga je vratiti vlasnicima. Nazvao je policiju, a jedan od policajaca ostao je zapanjen njegovim postupkom rekavši mu da je jedan od rijetkih koji novac ne bi zadržali, posebno u njegovoj situaciji.

Ipak, Cornell objašnjava da je to učinio zbog svoje obitelji: "Pomislio sam na svoje unuke. Želim da znaju da sam samo čovjek koji će postupiti ispravno".

Kada je njegova supruga doznala što je učinio, rasplakala se i rekla mu da je ponosna na njega, a čelnici Brinksa novinarima su rekli kako poštenom nalazniku namjeravaju isplatiti 5000 dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara