Igrači Medveščaka se uključili u akciju "Brkati studeni"

Igrači Medveščaka se uključili u akciju "Brkati studeni"

Screenshot: YouTube

NAKON što su tijekom listopada nosili ružičaste vrpce na svojim dresovima kako bi dali podršku kampanji u borbi protiv raka dojke te svoje navijačice, ali i žene diljem Hrvatske, potaknuli na pravovremene preglede, u studenom će hokejaši Medveščaka "uzgajati" brkove koji su zaštitni znak mjeseca prevencije raka prostate.

Uključivanjem u ovu akciju "medvjedi" žele dati podršku udruzi Hrvatska liga protiv raka koja u mjesecu studenom provodi niz kampanja podrške, edukacije i potpore borbi protiv raka prostate

U akciji "Brkati Studeni" sudjelovat će cijela momčad Medveščaka, a posebni promotori "Brka" bit će igrači Mark Dekanich, Mark Katic, Matt Murley, Saša Martinović i Luke Walker koji će sudjelovati u prvom Medveščakovom "Bearstache Challengeu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki od pet navedenih igrača udružili su se s jednim od pet odabranih navijača s kojim će zajedno u timu tijekom studenog "uzgajati" brk i na simboličan način pružiti podršku svojim navijačima.

Martinović, Walker, Dekanich, Katic, Murley i Walker zajedno s odabranim navijačima, svakih će pet dana priložiti dokaze kako napreduje rast njihovog brka, a svakim svježim dokazom svojeg brka timovi će morati šarmirati javnost u zamjenu za glasove. Sav prikupljen prihod bit će doniran Hrvatskoj ligi borbe protiv raka.

"Uvijek smo spremni dati podršku svojim navijačima, ali i svima ostalima, i zato se odazivamo i podupiremo ove akcije. Želimo odaslati jasnu poruku o važnosti borbe protiv bolesti, u ovom slučaju u prevenciji borbe protiv raka prostate. Ako samo jednog navijača potaknemo da ode na pregled, ako spasimo i jedan život, već smo napravili puno. Ali ja sam siguran da će ih biti više, vjerujem da ćemo uspjeti u našoj namjeri da probudimo svijest kod muškaraca o važnosti prevencije bolesti", rekao je Saša Martinović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara