Index vas vodi u Lisinski: Deset godina Zagrebačkog komornog orkestra

Index vas vodi u Lisinski: Deset godina Zagrebačkog komornog orkestra

Foto: ZKO

ZAGREBAČKI komorni orkestar povodom deset godina djelovanja, a pod vodstvom violinskog virtuoza Maxima Fedotova, organizira koncert koji će se održati u srijedu 28. siječnja 2015. s početkom u 19:30 u koncertnoj dvorani Lisinski.

Kao solisti pridružit će se i pijanistica Galina Petrova i sopranistica Eunsil Kang. Na programu Vas očekuju djela J. S. Bacha, W. A. Mozarta, O. Respighija, C. Saint-Saënsa i A. Piazzolle.

Zagrebački komorni orkestar čine glazbeni entuzijasti koji izvodeći baroknu, klasičnu i suvremenu glazbu žele široj publici predstaviti bogatstvo i ljepotu ozbiljnih nota. Zagrebački violinisti, Mladen Dervenkar i Marko Mađarić, okupili su 2004. petnaest mladih vrhunski obrazovanih gudača s Muzičke akademije u Zagrebu i nanovo pokrenuli Zagrebački komorni orkestar koji je Rudolf Matz okupio još davne 1937. godine s idejom da nastave tradiciju zagrebačke violinističke škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvaliteta dosadašnjeg djelovanja ZKO-a prepoznata je u suradnji sa solistima poput Maxima Fedotova, Monike Leskovar, Galine Petrove, Davida Geringasa, Francoisa Weigela i drugih. Orkestru su značajno doprinijeli i dosadašnji voditelji Diane Pascal, Tonko Ninić, Orest Shourgot i Sergej Evseev. Posebnu važnost za ZKO ima trajna suradnja i prijateljstvo s ruskim virtuozom Maximom Fedotovim, koji je od samog početka djelovanja orkestra počasni voditelj, a od 2009. godine i umjetnički direktor međunarodnog festivala Musica Maxima u organizaciji Zagrebačkog komornog orkestra.

Ovom prilikom dijelimo i 3x2 ulaznice, a sve što trebate učiniti jest poslati e-mail s osobnim podacima i naslovom "Lisinski" na index.nagrada@gmail.com i požuriti jer najbrži osvajaju nagrade.

Dobitnici će biti obaviješteni mailom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara