"Indexi i prijatelji" stižu u Zagreb i Osijek

Foto: PR                                                            

KONCERTNI spektakl "INDEXI I PRIJATELJI – SVE OVE GODINE" producenta Tomislava Kašljevića u listopadu nastavlja svoju tradiciju hommagea najkultnijoj pop-rock grupi naših prostora!

Prvi je koncert u Zagrebu, 9. listopada 2013., u koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog". Dan kasnije, 10. listopada ista glazbena priča je u beogradskom Sava centru, a 11. listopada stiže u Osijek, gdje će se koncert održati u sportskoj dvorani "Zrinjevac".

Glazbenici koji su nekoć svirali u Indexima doputovat će isključivo radi ovog jesenskog projekta s raznih krajeva svijeta i okupiti se u Zagrebu. Fadil Redžić stiže iz SAD-a, Kornelije Kovač iz Srbije, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Njemačke, a Peco Petej iz Splita. Bezvremenske hitove Indexa na predstojećim koncertima pjevat će: Arsen Dedić, Željko Bebek, Dado Topić, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Massimo, Mladen Vojičić – Tifa, Seid Memić – Vajta, Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Kaliopi, Kiki Lesendrić, Jelena Tomašević i drugi."Ovo je koncert posvećen legendama!" kaže Tomislav Kašljević, pokretač tradicionalnih koncerata Indexi i prijatelji koji godinama pune dvorane širom regije.

"Od samog početka, okupljamo se da ovim koncertima odamo počast velikoj grupi i, naravno, uvijek smo u mislima s preminulim članovima Indexa Davorinom Popovićem, Bodom Kovačevićem, Đorđem Kisićem, Đorđem Novkovićem i nedavno preminulom splitskom glazbeniku Enci Lesiću koji je nekoliko godina svirao u Indexima, a tvorac je velikog hita Sve ove godine, po kojem ova serija koncerata nosi naziv.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine velikim koncertom u Sarajevu obilježena je 50-godišnjica osnivanja Indexa.Zanimljivo je napomenuti da je izdavačka kuća Croatia records izdala CD snimljen na jednom od koncerata pod nazivom "INDEXI I PRIJATELJI” i za taj projekt, producent projekta Tomislav Kašljević nagrađen je Porinom, najvećom hrvatskom glazbenom nagradom.

O tome da Indexi i njihov glazbeni opus živi i danas ponajbolje govori uvijek prisutan interes za sjajne koncerte "Indexi i prjatelji", rasprodane dvorane i dakako bezvremenske pjesme Indexa koje su već odavno postale hitovi naših prostora -  "Sanjam", "Svijet u kojem živim", "Bacila je sve niz rijeku", "Sve ove godine", "Da sam ja netko", "Balada", "Ti si mi bila u svemu naj" te "Jutro će promijeniti sve” samo su neke od njih.

Ulaznice za zagrebački koncert "Indexi i prijatelji: Da sam ja netko” u pretprodaji se mogu nabaviti po cijeni od 120kn/140kn/160kn na prodajnim mjestima u sustavu Eventima i na blagajni dvorane Lisinski. Za osječki koncert, ulaznice se prodaju u sustavu Eventima po cijeni od 100 kn, dok će na dan koncerta koštati 120 kn.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara