Informatičari iz MIOC-a vratili se s vrhunskim rezultatima iz SAD-a

Informatičari iz MIOC-a vratili se s vrhunskim rezultatima iz SAD-a

Foto: MIOC; Screenshot: Acsl.org

U ORLANDU na Floridi 23. 5. održano je međunarodno informatičko natjecanje učenika srednjih škola All-Star ACSL 2015. Juniorski i seniorski tim XV. gimnazije osvojili su 1. mjesto, dok je Intermediate tim osvojio 4. mjesto. Čestitamo učenicima na ovom vrhunskom rezultatu!

Juniorski tim (Vilim Lendvaj, Petar Nizić-Nikolac, Ivan Stjepanović, Matko Petrović, Josip Klepec) natjecanje je završio sa 79 od mogućih 80 bodova. Na programskom dijelu tim je zajedničkim naporom riješio sve zadatke, dok je na teoretskom dijelu, gdje se vrednovao pojedinačan nastup svakog člana, izgubio samo jedan bod. Vilim, Petar, Matko i Josip postigli su savršen rezultat na teoretskom dijelu.Seniorski tim (Tonko Sabolčec, Kristijan Štefanec, Luka Barišić, Kristijan Rupić, Domagoj Bradač) natjecanje je završio na prvom mjesto s ukupno 115 od mogućih 120 bodova. U programskom dijelu zajedno su riješili sve zadatke, dok su u teoretskom dijelu savršeni učinak imali Luka Barišić i Kristijan Rupić.Intermediate tim (Adrian Beker, Robert Benić, Martin Rosenzweig, Petar Orlić i Nikola Herceg) natjecanje je završio na 4. mjestu. Nakon programskog dijela imali su savršen učinak, dok su nakon teoretskog dijela natjecanje završili s ukupno 110 od 120 bodova. Savršen učinak na teoriji imao je Robert Benić.

Prema planu puta, natjecatelji će se vratiti u Zagreb u srijedu u prijepodnevnim satima. Na istom natjecanju sudjelovala je i Prva gimnazija iz Varaždina. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara