Irska novinarka pohvalila Dubrovnik, ali "Hrvatska nije poznata po dobroj gastronomskoj ponudi"

Irska novinarka pohvalila Dubrovnik, ali "Hrvatska nije poznata po dobroj gastronomskoj ponudi"

Foto: Shutterstock

NOVINARKA irskog Independenta, Ailish O'Hora, pohvalila je Dubrovnik i dalmatinsku obalu nakon svojeg nedavnog sedmodnevnog posjeta našoj zemlji.

O'Hora je osim nekih povijesnih činjenica i spominjanja celebova koji su posjetili Dubrovnik, napisala kako su u tom gradu "podsjetnici na prošlost na svakom koraku".

"Što se tiče hrane, velik je broj restorana koje možete posjetiti. Utjecaj susjedne Italije svugdje je vidljiv. Možete pronaći dobru pizzu i tjesteninu u Dubrovniku, a morska hrana je posebice popularna", napisala je novinarka i dodala kako Hrvati rade dobra vina te da su ih tome "poučili Grci".

Pohvalila je dubrovački Stari Grad, kazavši da je "okupan u Suncu, bez prometa, ukrašen kamenom i sjajnim baroknim crkvama".

"Bilo je prekrasno tamo šetati", nadodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irkinja se potom osvrnula na Dubrovačke gradske zidine, spomenuvši kako ih je najbolje posjetiti rano ujutro ili predvečer kada Sunce nije toliko jako te kada su kruzeri već otplovili.

"Kada snimate fotke u to vrijeme, imate osjećaj kao da se same snimaju. Morate si priuštiti jutarnju šetnju među starim gradskim zidinama", napisala je.

Iznenađujuće, O'Hori se nije svidjela hrvatska gastronomska ponuda pa je sebi dala slobodu da
komentira kako "Hrvatska nije baš poznata po dobroj hrani".

Otkrila je da su sve namirnice bile svježe, radilo se o salatama, različitim vrstama mesa i ribe, no spomenula je kako je izbor tijekom sedam dana postao monoton.

Njezin odmor uključivao je i posjet Lopudu i Šipanu, Međugorju te Kotoru u Crnoj Gori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara