Izbacio "najuvredljiviju igru na svijetu" da se obračuna s preosjetljivim zaštitnicima LGBT zajednice

Izbacio "najuvredljiviju igru na svijetu" da se obračuna s preosjetljivim zaštitnicima LGBT zajednice

Screenshot: YouTube

RAZVOJNI tim Skaldic Games nedavno je šokirao gamersku zajednicu nakon što su objavili igru "Kill the Faggots" ("Ubij pedere").

Sadržaj sporne igre bio je toliko uvredljiv da je Steam Greenlight naslov uklonio za samo nekoliko sati, a svi koji su igri posudili glasove javno su se distancirali od projekta rekavši da im nije jasno objašnjeno u čemu sudjeluju.

Cilj igre ubiti je što više homoseksualaca i transseksualaca, a upucate li heteroseksualca, oduzimaju se bodove. Sve je to upotpunjeno povicima kao što su "straight pride", "you killed a faggot" ili "AIDS carrier eliminated" pa su pod upitnikom i izjave onih koji tvrde da nisu znali o čemu se radi kad su snimali glasove za igru.

Tvorac igre Randall Herman objasnio je o čemu je riječ: "Htio sam vidjeti reakcije. Umaraju me preosjetljivi ljudi i to koliko se lako uvrijede na svaku sitnicu. Pogotovo kad se radi o LGBT zajednici. Ovo nije napad na njih, ne mrzim homoseksualce i smatram da zaslužuju jednaka prava, ali ova je igra trebala naljutiti sve one koji su preosjetljivi. Sve oni koji smatraju da je svaka izjava izraz homofobije i mržnje te čine sve kako bi vas uništili ako samo pomisle da ste homofobni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da je krenuo putem kojim se mnogi razvojni timovi ne usuđuju ići pa je izbacio "najuvredljiviju igru na svijetu" kako bi "idiotima nešto dokazao".

"Dokazao sam da će ih uvrijediti i najgluplja igra. Toliko će ih uvrijediti da će vrijeme trošiti da na forumima napišu koliko su zgroženi, uvrijeđeni i kako bi nas trebalo poubijati", govori Herman koji je na svom Twitteru zahvalio medijima na širenju njegovog trolaškog poteza.

I dok neki tvrde da je Herman potpuno promašio poantu priče, drugi se pitaju kako je Steam uopće dozvolio da igra bude objavljena. Naime, krajem prošle godine Valve je sa svog crowdsource servisa izbacio "Hatred" u kojem vodite masovnog ubojicu u divljačkom pohodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara