Je li Zuckerberg pokrao Surfbook: Facebook na sudu zbog funkcije "like"

Je li Zuckerberg pokrao Surfbook: Facebook na sudu zbog funkcije "like"

Foto: Facebook

"LIKE" i još nekoliko sličnih funkcija razlog su zbog kojeg bi se Facebook uskoro mogao naći na sudu. Naime, tvrtka zadužena za registraciju patenata u ime preminulog nizozemskog programera Joannesa Jozefa Everardusa van der Meera tvrdi da je Facebook postigao uspjeh i zahvaljujući popularnom "lajku" koji je van der Meerov patent za koje nije dobio dozvolu, piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz Facebook nisu komentirali tužbu niti navode tvrtke Rembrandt Social Media, ali njihov odvjetnik Tom Melsheimer obratio se medijima: "Vjerujemo da patenti tvrtke Rembrandt predstavljaju važnu osnovu društvenih medija kakve poznajemo i očekujemo da sudac i porota donesu iste zaključke kada iznesemo dokaze".

Riječ je o patentima za tehnologije koje su korištene van der Meerovom projektu Surfbook koji se ne tržištu pojavio čal pet godina prije Facebooka. Međutim, on je 2004. preminuo i ova je tužba mirovala sve do nedavno.

Surfbook je omogućavao korisnicima da dijele informacije sa svojim prijateljima i obitelji te da upotrebljavaju funkciju "like" kako bi pokazali da im se nešto sviđa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara