Je li to stvarno dobro za nas: Što se dogodi kad pijete tri litre vode dnevno?

Je li to stvarno dobro za nas: Što se dogodi kad pijete tri litre vode dnevno?

Screenshot: ABC

OD POZNATIH ljepotica do liječnika i nutricionista, svi se redom kunu u blagodati pijenja vode, a jedna je žena to odlučila testirati.

Novinarka Sabrina Bachai htjela je vidjeti hoće li ispijanje velikih količina vode pomoći njezinom tijelu te je tjedan dana pila tri litre dnevno.

A rezultati su, tvrdi Bachai, bili više nego odlični: kaže da joj je koža bila glađa i izgledala bolje, ali i da je bolje spavala te izgubila na kilaži. Vodu je pila na slamku kako bi je prije popila, nije promijenila ništa u prehrani i držala se svojeg standardnog rasporeda vježbanja.

"Zbog pijenja nisam grickala kao inače pa mi je to pomoglo pri obuzdavanju apetita. Puno puta kad mislite da ste gladni, uopće niste gladni, samo žedni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini problem koji je imala s ovim eksperimentom jest činjenica da je morala na WC sedam do osam puta unutar radnog vremena.

Ipak, iako je ona bila izrazito zadovoljna rezultatima, dr. Richard Besser kazao je za ABC da preveliki unos vode ipak kože biti štetan: "Ekstremno pijenje vode - nema niti jednog pokazatelja da će vam to pomoći. Naši bubrezi reguliraju sol u krvi vrlo rafinirano. Ako premašite količinu koju bubrezi mogu istrpjeti, može doći do nečega što se zove vodena intoksikacija, koja može dovesti do napadaja".

Tri litre dnevno ipak nisu štetne: "Za prosječnog čovjeka tri litre dnevno se preporučuje. Ja popijem toliko na dan, ali zato što osluškujem svoje tijelo. Ako nećete piti dovoljno vode, dehidrirat ćete, koža će vam izgledati grozno, a tako ćete se i osjećati", kazao je Besser, dodajući da je najbitnije u svemu pronaći pravu ravnotežu.


ABC US News | ABC International News

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara