Jedna velika pobjeda i jedan dirljiv oproštaj: Provjerite što je ove godine bilo najpopularnije na Twitteru

Jedna velika pobjeda i jedan dirljiv oproštaj: Provjerite što je ove godine bilo najpopularnije na Twitteru

Screenshot: Twitter

TWITTER je objavio godišnju retrospektivu svojih najviše "retweetanih" objava, najvećih trendova i najfascinantnijih priča.

Društvena je mreža objavila i posebnu stranicu na kojoj možete istražiti koje su bile najčešće spominjane teme razgovora ili najpopularniji celebovi, a objavljeni su i takozvani Zlatni Tweetovi, odnosno najpopularnije objave godine na izmaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao dva najpopularnija tweeta stranica je ove godine odabrala onaj predsjednika Obame kojeg je na svojim profilima odlučilo podijeliti čak 810.000 korisnika. "Još četiri godine" napisao je predsjednik SAD-a nakon ponovno osvojenog mandata i unutar samo nekoliko sati taj je post postao najobjavljivaniji ne samo u ovoj godini nego i u povijesti ove društvene mreže. Na svojim su ga računima objavili korisnici iz gotovo svih zemalja na svijetu.

Drugi Zlatni Tweet koji je zaslužio mjesto na ovom popisu je onaj Justina Biebera u kojem se mladi pjevač oprostio od obožavateljice, šestogodišnje djevojčice koja je u rujnu je preminula od rijetkog oblika raka na mozgu. Napisao je "RIP Avalanna. Volim te", a tu je objavu podijelilo više od 220.000 korisnika.

Osim njih istaknute su još tri objave koje su najviše bile odgovorne za poticanje konverzacije na Twitteru. Među njima se (dakle na trećem mjestu) našla objava igrača američkog nogometa, TJ-a Langa, koji se na kontroverznu sudačku odluku u utakmici njegovih Green Bay Packersa protiv Seattle Seahawksa požalio preko Twittera napisavši: "Jebite se NFL... Kaznite me i upotrijebite taj novac kako biste platili prave suce".

Na četvrtom je mjestu bila objava britanskog olimpijskog tima o osvojenim medaljama, a na petom objava japanskog glumca Kouichija Yamadere koji je napisao da se udao za kolegicu Rie Tanaku: "Želio bih ovdje objaviti: Ja, Koichi Yamadera, oženio sam Rie Tanaku i vrlo sam sretan što sam upoznao takvu partnericu i što su nam se životi isprepleli. Odlučili smo da ćemo se poštivati, pomagati si i izgraditi zajednički dom pun osmjeha", napisao je.

U videu možete provjeriti i koji su bili najčešće spominjani ljudi i događaji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara