Jelena Rozga za Index: Znam da ću biti dobra mama

Foto: Press, Vanja Čerimagić

KAD ZNATE da ćete napraviti intervju s Jelenom Rozgom, znate i da će vas s druge strane diktafona dočekati uvijek nasmijana i vedra Splićanka.

Zgodna Dalmatinka proteklih je tjedana podigla mnogo prašine zbog svoje nove pjesme, a u razgovoru za Index Jelena otkriva kako se nosila s uvredama kolegice Remi. Pjevačica nam je rekla i kako je voljeni muškarac svakodnevno iznenađuje time što svoje riječi iz pisama koje joj šalje ponedjeljcima često pretvara u djela. Upravo zbog te velike ljubavi Jelena neizmjerno priželjkuje trenutak kad će postati majka.

Dok se to ne dogodi pjevačica se posvetila karijeri i snimanju nove pjesme koju će za dva mjeseca promovirati u rodnom gradu, na Splitskom festivalu.

Mnogo se proteklih tjedana pisalo o vašoj novoj pjesmi. Jeste li očekivali da će se podići tolika bura oko "Nirvane"?

Od svake pjesme očekujete da će izazvati reakciju i emociju kod publike, jer to i je njena glavna misija. Dobra pjesma uvijek je na kraju dobra pjesma i to nikakve popratne aktivnosti ne mogu umanjiti. "Nirvana" je brzo našla svoj put do publike i na taj put nitko nije mogao stati. To svakodnevno osjetim na svojim koncertima, kada prilikom već prvog takta publika u dahu zajedno sa mnom cijelu pjesmu pjeva i to više puta.

U indijskim religijama nirvana predstavlja vrhunac potrage za oslobođenjem. Kako vi zamišljate svoju nirvanu?

Nirvana je za mene mir u srcu, blagostanje, mjesto sreće i beskrajne ljubavi kojoj svi trebamo težiti. Svatko treba u svom životu otkriti svoju Nirvanu, otkriti ono što ga ispunjava i čini sretnim, jer samo tako možemo živjeti ispunjen život. Život nije čekanje, on se događa, sada  i tu. Trebamo proživjeti svaki trenutak i ne opterećivati se nebitnim sitnicama. Nikada nije kasno promijeniti  svoj život i upoznati svoju sudbinu.

Što biste poručili onima koji su se osjetili prozvanima komentirati  vaše pjesme?

Pravo i sloboda govora pravo je svakog čovjeka kojem se ne smije uskratiti. Živimo u demokratskoj državi u kojoj svatko ima pravo na svoje mišljenje i svoj stav. Komentari moje publike su oni koji su meni presudni, sve drugo je nečije mišljenje ili stav.

Jedna od tih "prozvanih“ bila je i Remi. Slušate li privatno pjesme Elementala?

Privatno volim i slušam domaću glazbu i pratim aktualnosti i zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni. Cijenim glazbeni opus, trud i rad svog svakog kolege pa i onih čiji glazbeni stil nije blizak mome. Svatko ima svoj način glazbenog  izražavanja i taj put uvijek treba podržavati.

Bliži nam se Eurosong. Kakav uspjeh predviđate našoj Klapi s mora? 

Tu nema pravila, nema recepta jer da postoji svi bi ga primijenili. Pjesma treba jednostavno pogoditi pravi trenutak, treba se na poseban  način prenijeti na ljude, treba ih osvojiti svojom jedinstvenosti. Inače sam veliki ljubitelj klape i klapskog pjevanja i vjerujem da bi se ljudi lako mogli zaljubiti u ovu pjesmu i osjetiti njenu emociju kao i ja. Upravo ovakav izvoran zvuk možda baš bude formula uspjeha. Našoj klapi želim svu sreću i odličan plasman. Drago mi je da ćemo svima približiti ovakav način pjevanja i našu zemlju predstaviti na originalan način.

Često ističete da nemate hrabrosti zapjevati na eurovizijskoj pozornici, iako bi mnogi upravo vas željeli vidjeti tamo. Planirate li  se u budućnosti ipak upustiti u tu avanturu?

Nikada ne reci nikada u životu, ali takvoj avanturi trenutno u mojim planovima nema mjesta. Ne da ne bih htjela ili željela, nego jednostavno  moji planovi nisu u tom smjeru. To je velika odgovornost i velika čast, a moj glazbeni put je trenutno usmjeren na novi album, nove pjesme, koncerte... No nikada se ne zna, možda se baš u budućnosti dogodi  pjesma koja će me potaknuti da promijenim svoj glazbeni smjer.

I ove ćete godine zapjevati na Splitskom festivalu. Kakvu pjesmu pripremate?

Splitski festival je onaj kojem se svake godine beskrajno veselim. Moj  grad, moji prijatelji, Prokurative kao najljepša pozornica, blizina  mora, dalmatinski ugođaj.... Ma to je više od samog festivala, to je večer pjesme, druženja, večer Splita i Dalmacije. Nova pjesma je u  nastajanju,

još vam ne mogu otkriti puno detalja ali bit će opet nešto nove od mene, blisko meni a opet različito.

Što se točno dogodilo na vašem nedavnom beogradskom koncertu? Tamošnji su mediji pisali kako ste u jednom trenutku pobjegli s pozornice jer ste mislili da ste u opasnosti zbog tučnjave.

Izolirani događaj na nedavno održanom beogradskom koncertu nije utjecao na divan koncert tu večer. Nakon kratke pauze koncert je uspješno nastavljen što je samo još jedan dokaz da glazba uvijek na kraju pobjeđuje.

Prati li vas ikad dečko na gažama?

Ne prati jer i on ima svojih obveza. Nema ljepšeg osjećaja nego nakon koncerta vratiti se kući gdje vas čeka netko poseban, tada zaboravljate na umor i sve poteškoće. Ljubav je uistinu moj pokretač.

Nedavno ste izjavili kako mami stalno govorite da ćete napraviti malu pauzu u glazbi ne biste li se posvetili voljenom muškarcu, braku i majčinstvu. Što na sve to kaže dečko, podržava li vas?

Uloga majke je zasigurno jedna od onih kojima se beskrajno veselim i koju priželjkujem. Znam da ću biti dobra mama, popustljiva, ali dobra i brižna. Kada će se ta uloga ostvariti uistinu ne znam, ali znam da ću biti sretna žena kada se dogodi.

Mislite li da će se javnost iznenaditi kad sazna njegov identitet?

Ne opterećujem se takvim stvarima. Svi moji prijatelji, sve važne osobe u mom životu koje me okružuju, dijele moj život, druže se s nama, skupa izlazimo. Krije se samo zabranjena ljubav, moja je slobodna i živi svaki dan.

Piše li vam još uvijek ponedjeljkom ljubavna pisma?

Svakodnevno mi daje razlog da se opet zaljubim u njega. Zadnje vrijeme češće svoje riječi iz pisama pretvara u djela.

Osjećate li ponekad pritisak zbog toga što se javna osoba?

Iskreno ne, obožavam posao koji radim, svaki dan družim se sa svojom publikom, putujem i upoznajem divne ljude. Mediji su ti koji često mistificiraju život javnih osoba, ali i nas na kraju dana muče isti problemi, jedina razlika je što smo mi promatrani. Sretna sam osoba jer glazbom i pjesmom ljude činim veselim, sretnim, i stavljam ih osmijeh na lice.

Koji je najgori trač koji ste čuli o sebi?

Ne slušam tračeve.

Da možete, što biste promijenili u svojoj dosadašnjoj karijeri?

Apsolutno ništa. To je moj put, put učenja, put sazrijevanja, put koji me danas oblikovao u to što jesam. Iz svake krive odluke ja sam učila, nastojala svaki put biti bolja. To činim i danas. Karijera vam se ne dogodi slučajno, za nju se trebate boriti, trebate ulagati sebe. Karijera je odricanje i žrtva ali ljubav prema onome što radite je veća od bilo koje prepreke. Imati ljude koji vjeruju u vas, imati publiku koja vam beskrajno vjeruje i čiju ljubav osjetite potvrda su onoga da sve čega ste se odricali dobije smisao. U pjevanju i glazbi i danas  uživam kao i prvog dana kada sam uzela mikrofon u ruke. To je taj osjećaj, ta strast za koju znam da će trajati cijeli život.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara