Jennifer Lopez razbjesnila borce za ljudska prava

Jennifer Lopez razbjesnila borce za ljudska prava

Foto: Gulliver Image/Getty Images

JENNIFER LOPEZ našla se na udaru kritike boraca za ljudska prava nakon što je ove subote nastupila na rođendanskoj zabavi predsjednika Turkmenistana.

U pitanju je bila proslava 56. rođendana Gurbangulyja Berdymukhamedova, čovjeka optuženog za opetovano kršenje ljudskih prava za vrijeme svojeg predsjedavanja Turkmenistanom, državom koju Human Rights Watch naziva jednom od najrepresivnijih na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopez je večer započela uzvikom "Turkmenistan!", da bi se, nakon što je otpjevala niz svojih hitova, presvukla u tradicionalnu turkmenistansku nošnju u kojoj je za kraj otpjevala "Happy Birthday, Mr President", piše Guardian. S pozornice je poručila: "Bilo nam je zadovoljstvo. I želimo Vam sretan rođendan".

Pretpostavlja se da je J. Lo prva velika svjetska zvijezda koja je posjetila i nastupila u Turkmenistanu, zemlji u kojoj ljudi žive u velikom siromaštvu i kojima je u izrazito malim granicama dozvoljen kontakt s vanjskim svijetom. Nakon što su je kritizirali s raznih strana, pjevačica se branila činjenicom da nije znala kamo točno ide, odnosno, njezin je glasnogovornik u izjavi za medije ove nedjelje priopćio da ne bi tamo nastupila da je znala za optužbe kojima se tereti državno vodstvo. Ona je samo "dostojanstveno poslušala" zahtjev, koji je stigao u posljednji trenutak, da otpjeva pjesmu za sretan rođendan predsjedniku.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara