Jeo samo u McDonald´su, izgubio 27 kilograma i dobio posao

Jeo samo u McDonald´su, izgubio 27 kilograma i dobio posao

Foto: Facebook

VJEROJATNO ste već čitali o Johnu Cisni, učitelju iz Iowe koji je prošle godine 90 dana jeo samo u McDonald'su (doručak, ručak, večera) i isprva izgubio 16, a nakon još 90 dana 27 kilograma.

Zahvaljujući tom eksperimentu, Cisna je dobio i dodatni posao u McDonald'su pa danas radi kao jedan od ambasadora brenda, putuje i održava predavanja o tome na koji je način izgubio gotovo 30 kilograma.

Naravno, Cisna na svojim predavanjima ne promovira fast-food dijetu već samo naglašava da postoje zdrave opcije u restoranima brze hrane.

"Možete jesti bilo što, ali bitno je da potrošite uzete kalorije. Uživajte u hrani na način na koji biste trebali", rekao je Cisna.

Podsjetimo, Cisna je sa svojim studentima isplanirao "Fast food dijetu", plan prehrane koji se sastojao od tri obroka dnevno koji su ukupno iznosili oko 2000 kalorija. Profesor se nije opredijelio samo na salate koje restoran nudi, već su hamburgeri, dupli cheeseburgeri i ostali poznati "junk" obroci bili sastavni dio njegovog isplaniranog jelovnika. Jedinu dodatnu aktivnost kojom se bavio bilo je hodanje u trajanju od 45 minuta, 4-5 puta tjedno.

Razina kolesterola u krvi snizila se za jednu trećinu - s 249 na 170 mg/dl, dok je razina takozvanog "lošeg kolesterola" (LDL) pala sa 173 mg/dl na 113 mg/dl.

Neobičnoj se dijeti podvrgao kako bi dokazao ono što su mnogi od nas odavno znali - da je sve moguće sve dok se pridržavamo ograničenja od 2000 kalorija dnevno i poštujemo preporuke za unošenje hranjivih tvari od vitalnog značaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara