Jesu li razlog rastave Gorana i Tatjane financijski problemi?

Foto: Facebook, AFP

NAKON 17 zajedničkih godina i četiri godine braka, Goran Ivanišević i Tatjana Dragović odlučili su se razvesti, a navodno nije riječ o trećoj osobi već je nestalo ljubavi.

Ipak, neki smatraju kako su na razvod utjecaj imali i problemi financijske prirode.

Story piše kako je par bio u financijskim dugovima. Naime, Goranova firma "Sport line" početkom je godina podnijela zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe zbog duga od 5,7 milijuna od čega dug državi iznosi 1,1 milijun kuna. U Goranovom vlasništvu nalazi se i firma koja trguje nekretninama, ali njihov je račun blokiran skoro dvije godine. Dio novca izgubio je i prodajom vile na splitskim Mejama prilikom čega je izgubio polovicu traženog iznosa, prodavši vilu Rusu Stefanu Vlahoviću za upola manji iznos (30 milijuna kuna).

Banka mu je još 2010. zaplijenila jahtu Amber jer Ivanišević nije plaćao mjesečne rate od 10 tisuća eura.Goran je investirao i u stan na Monte Carlu, te u vilu u Zagrebu koju je zatim prodao kako bi kupio stan u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu gdje i danas živi. Nadalje, kupio je i dionice Karlovačke banke koje je darovao supruzi Tatjani, zahvaljujući kojima je ona postala suvlasnica 3.36 posto banke. Tada je Goran potpisao darovni ugovor, tako da je Tatjana vlasnica dionica vrijednih oko 1,9 milijuna kuna.

Par, kojim ima dvoje djece, u procesu rastave braka žele zaštititi upravo njih, no oko podjele imovine nisu se još dogovorili. Hrvatski zakoni nalažu kako se imovina u braku dijeli na dva dijela, a budući da je Goran veći dio imovine prepisao na Tatjanu, zbog dužine njihova izvanbračnog odnosa, ta se imovina po zakonu izjednačava s bračnom nakon tri godine veze i podliježe istom zakonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara