Jinxi oduševili Ljubljanu

Foto: Ksenija Mikor

SJAJNIM koncertom u petak navečer u rasprodanoj ljubljanskoj Cvetličarni Jinx su i službeno započeli turneju kojom obilježavaju 20 godina rada.

U dva desetljeća djelovanja zagrebačka je pop banda ispisala neke od najuzbudljivijih stranica naše glazbene povijesti i sve su one prelistane na nezaboravnom koncertu a kasnije i glazbenom tulumu u glavnom gradu Slovenije. Potpuno novi set pjesama pažljivo je planiran i više tjedana usviravan te je, očekivano, izazvao erupciju oduševljenja već prvim taktovima.

U više od dva sata organske JINX glazbe mjesta se našlo za “Tamo gdje je sve po mom”, “Smijem se”, “Brazil”, “By Bye Baby Bye”, “Na čemu si ti?”, “Ljeto”, “Koliko suza za tako malo sna”, “Da smo se voljeli manje”, “Na zapadu”, “Topim se”, “Ruke”, “Na plaži”, “Da smo se voljeli manje”, “Strijele na horizontu” i mnoge druge s ukupno šest studijskih albuma objavljenih od 1994. dosad.

Lakša sportska ozljeda bubnjara Berka Muratovića dovela je do toga da se Jinxima na probama prošloga tjedna pridružio i Alen Tibljaš, tako da su se u jednom trenutku na sceni Cvetličarne našla dva bubnjara – što je publika dočekala s pravim oduševljenjem.

Sljedeća stanica nakon Ljubljane je veliki koncert 20. svibnja na otvaranju Gričevanja. Pozornica će se nalaziti na platou iznad garaže Tuškanac, a ulaz je besplatan.

Klupska turneja u povodu 20 godina rada Jinxa obuhvaća niz gradova u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i BiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara