Još jedan uspjeh: Zrinka Cvitešić zvijezda nove britanske serije

Još jedan uspjeh: Zrinka Cvitešić zvijezda nove britanske serije

Screenshot: YouTube

U DRAMI utemeljenoj na knjizi Johna Lanchestera koju producentska kuća Kudos snima za BBC jednu od uloga igrat će i Zrinka Cvitešić. Ulogu joj je osigurala nagrada Olivier koju je osvojila za svoju ulogu u mjuziklu "Once" na West Endu.

Cvitešić će se tako pridružiti listi proslavljenih glumaca koji će se pojaviti u toj drami, a koju predvode Toby Jones, Lesley Sharp, Wunmi Mosaku, Adeel Akhtar i Gemma Jones. Toby i Gemma Jones te Adeel Akhtar ove su godine nominirani za nagradu BAFTA.

Radnja serije "Capital" odvija se u jednoj ulici u južnom Londonu, a serija prikazuje utjecaj rastućih cijena nekretnina na njene stanovnike. Pepys Road svojedobno je bio dom niže srednje klase, a sad postaje ulica kuća vrijednih više milijuna funti.

Stanovnici Pepys Roada su investicijski bankar Roger (Toby Jones), njegova žena Arabella (Rachel Stirlin), poljski građevinar Bogdan (Radoslaw Kaim), izbjeglica iz Zimbabvea Quentina s doktoratom koja radi kao prometnik (Wunmi Mosaku) i umirovljenica Petunia (Gemma Jones) koja je cijeli život provela u toj ulici. Jednog dana stanovnici dobivaju anonimnu razglednicu s porukom: "Želimo ono što imate".

"Oduševljen sam što sam dio tako fantastične, različite i talentirane ekipe i oduševljen sam što ću ponovno raditi s producentom Peteom Bowkerom", rekao je Toby Jones za BBC.

"Prava je poslastica raditi s nevjerojatnim redateljem poput Eurosa Lyna i s tolikim glumcima kojima se divim u gradu kojeg volim. Tako sam sretna", dodala je Wunmi Mosaku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara