Još jedna potvrda da je "Birdman" favorit za Oscara

Još jedna potvrda da je "Birdman" favorit za Oscara

Screenshot: YouTube

FILM "Birdman" koji je osvojio nagradu Spirit za najbolji film godine, ima dobre izglede na 87. dodjeli Oscara u nedjelju, iako mu je "Odrastanje" ozbiljan suparnik.

"Birdman", komedija crnog humora Meksikanca Alejandra Inarritua o bivšem glumcu superjunaka koji se želi vratiti u dane slave, ulazi u utrku s nešto boljim izgledima od "Odrastanja", jedinstvenog filma redatelja Richarda Linklatera snimanog dvanaest godina, navodi stranica Goldderby.com.

"Birdman" koji je u subotu osvojio nagrade Spirit za nezavisni film, među kojima nagradu za najbolji film, najboljeg glumca (Michael Keaton) i najboljeg snimatelja, nominiran je za Oscara u devet kategorija, pa i za najbolji film.

Uz "Odrastanje" Richarda Linklatera, u toj se kategoriji natječe s "Američkim snajperistom", "Grand Budapest Hotelom", "Ritmom ludila", "Igrom oponašanja", "Selmom" i "Teorijom svega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Julianne Moore, glavna favoritkinja za Oscara za najbolju glumicu, nagrađena je Spiritom za ulogu bolesnice od Alzheimera u "Zauvijek Alice".

Za najbolje sporedne uloge nagrađeni su Patricia Arquette za "Odrastanje", film o djetinjstvu i prolaznosti vremena i J.K. Simmons koji u "Ritmu ludila" tumači strašnog profesora glazbe.

Nagrade Spirit dodjeljuju se za kvalitetnu nezavisnu filmsku produkciju, a u svakoj kategoriji nađu se i potencijalni nominirani za Oscara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara