Josipa Lisac prisjetila se ljubavi svog života: Da je Karlo Metikoš živ, danas bi proslavili 44. godine veze

Josipa Lisac prisjetila se ljubavi svog života: Da je Karlo Metikoš živ, danas bi proslavili 44. godine veze

Foto: Facebook

PJEVAČKA diva Josipa Lisac danas bi proslavila 44. godine veze s rock'n roll pjevačem i skladateljem Karlom Metikošom da je on živ.

Pjevačica se danas prisjetila ljubavi svog života koja je na nju utjecala kao na osobu i umjetnicu te je na svojem službenom profilu na Facebooku objavila dirljiv status.

Radi se zapravo o zapisu iz knjige "Bolja prošlost" Petra Lukovića, u kojem je Karlo opisao
njihov prvi susret i početak stvaranja "Dnevnika jedne ljubavi"- njihovog prvog zajedničkog albuma koji je i danas jedan od najboljih rock ostvarenja hrvatske diskografije.

"Kada sam sreo Josipu Lisac, od onda se više nismo rastajali"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam se vratio u Zagreb, shvatio sam da se muzička scena promijenila. Došli su drugi ljudi, grupa je bilo k'o gljiva poslije kiše, uopće nisam znao tko, šta...

Ali, nekako sam se utopio u tu kolotečinu, imao gaže, i jednom otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac, naši pogledi su se sreli - k'o u priči - i od onda se više nismo rastajali. Od 1971. godine. (...) Bio sam oduševljen i njenim pjevanjem, i načinom kak' se ponašala...Onda sam se do ušiju zaljubio i tak'... Iz Petrinje smo autobusom krenuli za Zagreb, sjeo sam pored nje, ispuštao svoje pozitivne vibracije, i tu smo se malo upoznavali.

Josipa mi je kasnije priznala da je, kao klinka, išla da vidi gdje stanujem, jer su joj pogrešno rekli da živim u ulici Moše Pijade. Vozila se tramvajem i gledala u nečiji prozor, misleći da je moj! Prva ploča koju je Josipa u životu kupila bila je - ploča Matt Collinsa! Sudbina...

Kad sam osjetio da postoji netko izvanserijski, tko zaslužuje moju pažnju, kad sam shvatio da sam već malo star i umoran od rokenrola, i da atmosfera na estradi više ničeg dobrog nije obećavala - odlučio sam da se više ne guram. A budući da sam cijelo vrijeme tog mog puta, od 1957. do 1970, stalno prčkao po klaviru, nešto komponirao, kad me je Josipa čula - predložila mi je da nešto iskomponiram za nju...

Onda smo otišli u Rusiju, i tamo sam, pune dvije godine radio na našem prvom albumu koji je stvarno pravljen s velikom ljubavlju, entuzijazmom. Zapravo, tu ploču smo radili za nas."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara